Yaşam

İstenmeyen tüyleri ilk inceltiyor, sonra döküyor! Kınaya benziyor ama etkisi 10 kat fazla: Sadece o bölgede...

Vücuttaki tüylerden kurtulmanın birçok yolu var. Kozmetik ürünler ilk sırada geliyor. Ancak doğada bulunan bir ot sayesinde istenmeyen tüyler de yaprak gibi dökülüyor. Zırnık otu olarak da bilinen hamam otunun etkileri bambaşka.

Kozmetik ürünlerini sık kullanmak ciltte tahriş ve istenmeyen sorunlara yol açar. Bu sorunlarla uğraşmak istemeyenler de doğal yöntemleri inceler. Burada hamam otunun etkileri de sayılmaya değer.

Düzenli hamam otu kullanımı tüylerin ilk başta incelmesini sağlar. Sonrasında tüylerin dökülmesi gelir. Sadece yüz bölgesinde kullanılması tavsiye edilmiyor.

Kınaya benzeyen bir yapıda hamam otu. Koyu görüntüsü iz bırakacak sanılır ancak herhangi bir leke bırakmaz. Ağır bir kokuya sahip olduğu dile getiriliyor.

İstenmeyen tüyleri almak için sürdüğünüz hamam otu tozunu bir lif yardımıyla ovalayarak cildinizden çıkarabilirsiniz. Uzun yıllardan bugüne kadar tercih edilen hamam otu tozunun geçmişi Osmanlı'ya kadar uzanıyor.

Hamam otu tüy köklerine nüfuz eder ve tekrar çıkmasına engel olur. Düzenli uygulandığında tüylerin çıkış süresi uzayabilir.

Yapılışı: Tozu kullanmak istediğiniz kadar alın ve bir kabın içerisine dökün. Az miktar su ekleyin ve karıştırın. Macun kıvamına gelir. Bunu da ince bir tabaka halinde tüylerin olduğu bölgeye sürün.

Uygulama sırasında nemlendirici kullanın. Cildin tahriş olmasını engeller. Hassas bir cilt yapısı olanlar dikkatli kullanmalıdır.

Yan etkileri nedeniyle çok dikkatli olunması gereken ürünlerden biridir. Özellikle yüz ve göz bölgesinden uzak tutmalısınız.