Yaşam

Japonların cilt sırrı: Lekeyi ve kızarıklığı anında geçiriyor! Bu sebzenin maskesini her hafta yapıyorlar! Cildi ay gibi parlatıyor

Cilt bakımı konusunda Japonların kullandığı yöntemler merak ediliyor. Kimyasal kullanmayan bu milletin insanları kozmetik ürünlerine de rağbet etmezler. Peki ne kullanırlar? Taze fasulyenin maskesini yaparlar!

Yaz mevsiminde sofralarda sıkça bulunan taze fasulyenin tek işlevi yalnızca lezzetli bir yemek olması değildir elbette. Ciltte de yararlarını sunar.

Japonların güzellik ve cilt bakım rutinlerinde taze fasülye maskesi yer alır. Yüzü aydınlatan ve akne problemlerini iyileştiren bu maskede sivilce problemleri de ortadan kalkmış olur.

Evde kolayca hazırlanabilen taze fasülye maskesi cildinizi ay gibi parlatır. Yapılışı da oldukça basittir.

Malzemeler - 1 su bardağı taze fasulye - 1 yemek kaşığı bal - 1 yemek kaşığı yoğurt - Birkaç damla limon suyu

Taze fasülyeleri iyice yıkayın ve parçalar halinde doğrayın. Bu fasülyeleri tencereye koyun ve üzerini geçmeyecek şekilde su ekleyin.

Orta ateşte yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan fasülyeleri mutfak robotundan geçirin. Kıvamı oluştuğunda karışımı hazırlayın.

Ardından kalan malzemeleri ekleyebilirsiniz. Cildiniz hassas bir yapıdaysa limon kulanmamak daha mantıklı olacaktır. Hazırladığınız maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika bekletin. Ilık suyla yüzünüzü durulayıp doğal nemlendiriciyle nemlendirebilirsiniz.