Ekonomi

KKTC’den ‘Yunan adaları yerine buraya gelin’ çağrısı... ‘Bu ada sizin’

Bu yıl fiyat avantajı ve kapıda vize uygulamasıyla yerli turistin rotası Yunan adaları olurken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden “Kendi adanıza gelin” çağrısı yapıldı. KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu, “Öncelikli hedefimiz, 85 milyon Türk vatandaşı. Bizim başka kimseye ihtiyacımız yok, yeter ki birbirimize sahip çıkalım” dedi. Ataoğlu ayrıca, Kıbrıs’da tatil fiyatlarının Yunan adalarına göre yüzde 30 daha uygun olduğunu söyledi.

KAPIDA vize uygulamasıyla yerli turist bu sezon rotayı Yunan adalarına çevirirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden önemli bir çağrı geldi. KKTC Başbakan Yardımcısı, Kültür, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs’da tatil fiyatlarının Yunan adalarına göre ortalama yüzde 30 daha uygun olduğunu belirterek, “Öncelikle hedefimiz 85 milyon Türk vatandaşı. Bizim başka kimseye ihtiyacımız yok, yeter ki birbirimize sahip çıkalım. Bu ada sizin. Kendi adanıza gelin. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni görmeyen kalmasın” dedi. Ataoğlu, “Herkesin bütçesine göre konaklama seçeneklerimiz var. Hem otel bakımından hem de yeme-içme konusunda Yunan adalarına göre daha uygunuz” diye konuştu.

İLK ADRES ‘KIBRIS’ OLSUN

Bakanlığın daveti ile geçtiğimiz gün KKTC’de bir araya geldiğimiz Ataoğlu, Kıbrıs’ın tanıtımı amacıyla KKTC ve TC Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde ‘Ada Kıbrıs’ projesinin başlatıldığını belirterek, “Biz aynı dil, aynı din, aynı para birimini paylaşıyoruz. Nasıl ki yıllar önce Türkiye Kuzey Kıbrıs’a sahip çıktı, şimdi yine aynı şekilde adalarına sahip çıkmalarını, tatillerinde yurtdışı değil ilk adreslerinin “Ada Kıbrıs” olmasını istiyoruz. Bu kapsamda da ülkemizde hâlâ tam anlamıyla adamızın bilinmediğini gördük. O nedenle “Ada Kıbrıs” projesini başlattık. 85 milyon nüfusa sahip olan ana vatanda ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni görmeyen kalmasın. Başkasının adasına değil kendi adanıza gelin çağrısında bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.