Gündem

Koç Holding'den 6 ayda 1.63 milyar TL net kar

Koç Holding, 2024 yılının ilk yarısında konsolide bazda toplam 30,8 milyar ABD doları gelir elde etti.

Şirket, 6 aylık dönemde 1.63 milyar TL net kar açıkladı. Mali tablolarında enflasyon düzeltmesi uygulayan şirket, geçen sene 6 aylıkta 37.37 milyar TL olarak açıkladığı net karını, geriye dönük, 36.17 milyar TL olarak düzeltmiştir.

Şirket, 6 aylıkta 56.11 milyar TL net esas faaliyet karı elde etmiştir. Şirketin 6 ayda elde ettiği net esas faaliyet karı, finansal borçlarının %7.4 kadarlık kısmını karşılamaktadır. Şirketin ana ortaklığa ait özkaynakları, geçen yıl Aralık ayına göre, 29.78 milyar TL , yüzde olarak %5.9 azaldı.

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu, 2024 yılının ilk yarısını değerlendirdiği açıklamasında, şirketin uzun vadeli iş stratejileriyle ve disiplinli finansal yönetimle ilerlemeye devam ettiğini vurguladı. Çakıroğlu, “Topluluğumuzun ikinci yüzyılına emin adımlarla ilerliyoruz. Bilançolarımızı, nakit akışımızı ve likiditemizi disiplinle yönetirken; yatırımlarımıza da ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenle devam ediyoruz” dedi.

Koç Holding’in küresel büyüme vizyonu doğrultusunda, şirketin uluslararası rekabet gücünü artırmaya yönelik stratejik adımlar attığını belirten Çakıroğlu, holdingin Türkiye dışında 58 ülkede faaliyet gösterdiğini ve bu ülkelerde 128 üretim tesisi ile pazarlama şirketi bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, Koç Holding şirketlerinin 155’ten fazla ülkeye ihracat yaptığını ve Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 7’sini gerçekleştirdiğini kaydetti.

Çakıroğlu, Koç Holding’in sürdürülebilirlik alanındaki çabalarına da dikkat çekerek, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladıklarını ve 2050 yılına kadar karbon nötr olma hedeflerine doğru ilerlediklerini söyledi. Şirketin, 2017 yılına kıyasla operasyonlardan kaynaklanan karbon emisyonlarını yüzde 14 azalttığını belirten Çakıroğlu, teknoloji ve inovasyonun bu süreçte kritik bir rol oynadığını vurguladı.