Gündem

Lise Kayıt Tarihleri 2024-2025: MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman, hangi tarihte yapılacak?

LGS (Liselere Geçiş Sistemi) kapsamında yerleştirme süreci yarın tamamlanıyor. Tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte okul kayıtları başlayacak. Kayıtlarla ilgili olarak öğrenciler ve veliler MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman başlıyor, gerekli belgeler neler sorularına cevap arıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı 2024-2025 eğitim öğretim yılı lise kayıt tarihleri hakkında açıklama yaptı. LGS tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte yerleştirme süreci başlayacak. Boş kalan kontenjanların da belli olmasıyla ikinci tercihler başlayacak. Peki, MEB 9. sınıf lise kayıtları ne zaman başlıyor, gerekli belgeler neler?

2024 LİSE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR? LGS yerleştirme sonuçları 22 Temmuz günü ilan edilecek. Lise kayıtları, yerleştirme sonuçlarının ardından sistem tarafından otomatik olarak gerçekleştiriliyor.

LİSE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER 1. LGS sınav puanını gösteren e-okul sayfası (Okul onayı zorunlu değildir.) 2. Öğrencinin nüfus cüzdanı veya noter tasdikli fotokopisi ve bu belgelerden birinin fotokopisi, 3. Ebeveynlerin nüfus cüzdanları ve fotokopileri (MEB tarafından e-okul sistemine girilmek üzere istenmektedir.) 4. Öğrencinin son 6 ay içerisinde çekilmiş 4 vesikalık fotoğrafı, 5. Ebeveynler boşanmışlarsa velâyet belgesi ve fotokopisi, 6. Kayıt için gelen kişi velâyet hakkına sahip değilse noter onaylı vekâlet belgesi ve fotokopisi.