Teknoloji

Microsoft popüler uygulamanın fişini çekti

Son kullanım dışı bırakılan özellikler yazısı ile Microsoft'un Kasım ayında hangi uygulamayı tamamen kaldıracağını öğrendik. İşte detaylar.

Microsoft, Windows işletim sistemi kullanıcılarının yakından tanıdığı Paint 3D uygulamasının fişini çekmeye karar verdi. Şirketin son yayımladığı “Windows için kullanım dışı bırakılan özellikler” raporunda, Paint 3D’nin 4 Kasım 2024 tarihinde Microsoft Store'dan kaldırılacağı duyuruldu.

Paint 3D, adından da anlaşılabileceği üzere, Windows kullanıcılarına 3 boyutlu modelleme ve düzenleme imkanları sunan bir uygulamaydı. Microsoft, Paint 3D'yi eski ve popüler Paint uygulamasının yerini alması amacıyla geliştirmişti. Ancak, uygulamanın beklenen ilgiyi görmediği ve yeterince benimsenmediği anlaşıldı.

Microsoft popüler uygulamanın fişini çekti

Yeni açıklamada, 2D görselleri görüntülemek ve düzenlemek için kullanıcıların Paint veya Fotoğraflar uygulamalarını kullanabilecekleri belirtilirken, 3D içerikler içinse 3D Viewer'ın önerildiği ifade ediliyor. Bu değişiklik, Paint 3D’nin piyasada kalma süresinin sona erdiğini ve Microsoft’un, kullanıcı deneyimini optimize etmek için uygulama portföyünde yapacağı yeni düzenlemeleri işaret ediyor.

Microsoft’un Paint 3D’yi kullanım dışı bırakma kararı, teknolojinin evrimi ve kullanıcı taleplerine göre uygulama stratejilerinin değişmesini yansıtıyor. Şirket, mevcut ve gelecekteki kullanıcı ihtiyaçlarına daha uygun araçlar sunmak amacıyla ürünlerini sürekli olarak gözden geçiriyor ve yeniliyor. Paint 3D’nin sonu, Microsoft'un yazılım geliştirme stratejilerindeki bu sürekli evrimi ve teknolojinin gelişim sürecindeki dinamiklerini gözler önüne seriyor.