Siyaset

MKYK Üyesi Tuncer’den Başkan Çerçioğlu’na, SGK borcu ödeme çağrısı

Adalet ve Kalkınma Partisi MKYK Üyesi Umut Tuncer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na çağrı yaparak, “SGK’ya borcunu öde, emekliye faydan dokunsun” dedi.

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumuna olan borçlarıyla ilgili tartışmalar gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili bir açıklama da AK Parti MKYK Üyesi Umut Tuncer’den geldi.

Tuncer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na seslenerek, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu, emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız SGK’ya olan 698 milyon TL borcunuzu ödeyin” ifadelerini paylaştı.

ERDOĞAN'DA ÖZEL'E ÇAĞRI YAPMIŞTI: ÖYLE 25 KURUŞA SİMİT YOK!

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Temmuz’da partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimindeki belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçlarının ödenmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e seslenerek, “Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz SGK’ye olan birikmiş borçlarını ödesin. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız tahsiline kaynağında başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok” diye konuştu.