Gündem

Mourinho 45 dakika dayanabildi! Krunic, Ryan Kent yerine yıldız oyuncunun sözleşmesi feshedildi

FENERBAHÇE HABERLERİ... Fenerbahçe'de son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanşında Lugano ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı Fenerbahçe 2-1 kazandı. Sarı-lacivertliler bu sonucun ardından UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu'nda Lille'in rakibi oldu. Maç sonu Krunic eleştirilerin odağı olurken Mourinho'dan sürpriz bir karar geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü hocası, Kadıköy’deki ilk sınavından galibiyetle ayrıldı. Sarı-Lacivertliler ilk yarıda etkisiz oynayıp, 1-0 geriye düşmesine rağmen Jose Mourinho ikinci devredeki hamlelerinin hepsinden karşılık aldı, 2’de 2 yaptı.

Fenerbahçe, deplasmanda 4-3’lük skorla mağlup ettiği Lugano’yu dün Ülker Stadı’nda konuk etti. Kadıköy’deki sezonun ilk resmi karşılaşmasına ilgi büyüktü. Özellikle teknik direktörlük görevine Jose Mourinho getirildikten sonra kombinelere adeta hücum eden Sarı-Lacivertli futbolseverler, dün akşam tribünleri tamamen doldurdular. Maç öncesinde sahaya çıkıp taraftarları selamlayan Mourinho’ya büyük destek verilirken, yedek kulübesinin arkasındaki bölümde yer alan taraftarlar Mourinho ile fotoğraf çektirebilmek için büyük çaba harcadı.

Lugano’nun attığı erken gol şok etkisi yaratsa da ikinci yarıda toparlanan Fenerbahçe’de, taraftarlar 90 dakika boyunca müthiş bir coşkuyla takımlarına destek verdi. Son anlarda gelen galibiyet golünün ardından ise Kadıköy’de büyük sevinç yaşandı. Maç bitiminde Jose Mourinho ve öğrencileri tribüne çağrılıp, alkışlandı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Milan’dan kadroya katılan fakat bir türlü beklenen seviyeye ulaşamayan Krunic, Lugano karşısında ilk yarıda takımın en kötü ismiydi.

Sürekli top kaybı yapan ve girdiği ikili mücadeleleri de kazanamayan tecrübeli futbolcuyu henüz 30. dakikada tribünlerin ıslıklaması dikkat çekti. Teknik direktör Jose Mourinho, fazlasıyla aksayan Krunic’i ikinci devrede oynatmadı ve kenara aldı.

Lugano karşısında ilk yarıda Fenerbahçe bir hayli zorlanırken, İsviçre ekibinin hızlı hücumda gole çok yaklaştığı bir pozisyonda Livakovic müthiş bir refleksle gole izin vermedi.

Yakın mesafeden vuruşu çıkartan Hırvat file bekçisi, skorun 2-0’a gelmesini ve belki de turun kaderini etkiledi. Başarılı kalecinin yenilen golde ise yapacağı pek bir şey yoktu. Mahmoud’un ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top, direkt 90 diye tabir edilen yere gitti.

İsviçre’deki maçın yıldızlarından olan ve Lugano’nun savunma oyuncularının bir türlü durduramadığı Dusan Tadic, Kadıköy’de de asistini yaptı. İrfan Can Kahveci’nin arka direğe açtığı güzel ortada kafayla topu indiren Tadic, Szymanski’ye adeta ‘al da at’ dedi. Lugano’nun teknik ekibinin özel önlem aldığı ve maç boyunca adam adam markaj uygulattığı Sırp futbolcu, buna rağmen özellikle Dzeko’ya önemli pozisyonlar hazırladı. Topu ayağına her aldığında tehlike yarattı.

Geçtiğimiz sezona damga vuran, EURO 2024’te de yıldızlaşan Ferdi Kadıoğlu, Kadıköy’de kaldığı yerden devam etti. Lugano deplasmanında ilk maçta sonradan oyuna giren ve golünü atan Ferdi, bu kez ilk 11’de mücadeleye başladı.

Ferdi, sürpriz bir şekilde sol önde oynadı. Savunmanın solunda ise yine Osterwolde vardı. Ferdi yine sahanın en iyilerinden olurken, yarattığı fırsatlar ve hazırladığı pozisyonlarla alkış topladı. Ferdi, 83. dakikada yerini İrfan Can Kahveci’ye bıraktı.

Jose Mourinho, Kadıköy’deki ilk resmi maçında zafere ulaştı... Lugano mücadelesi beklenenden zorlu başlarken, karşılaşmanın henüz başında İsviçre ekibi öne geçti. Golden sonra da etkili oynayan ve fiziksel açıdan Fenerbahçe’yi hayli zorlayan Lugano’ya karşı ikinci devrede Fenerbahçe’nin hocası kalitesini konuşturdu.

İlk yarıda sakatlık yaşayan Fred’in yerine İsmail’i sokan Portekizli çalıştırıcı, devre arasından sonra Krunic ile Mert Hakan Yandaş’ı değiştirdi. Yenilenen orta sahayla birlikte Fenerbahçe toparlanırken, Mert Hakan; Dzeko’nun golünde asisti yaptı. Mourinho’nun yine kulübe hamlelerinden İrfan Can Kahveci ise ikinci golün hazırlayıcısıydı.

Sarı-Lacivertli takımın başında Avrupa arenasında çıktığı 2 maçta 2 galibiyet alan Mourinho, maç sonrasında taraftarın desteğine dikkat çekti ve tribünleri dolduran Fenerbahçeliler’e teşekkür etti. Dünyaca ünlü teknik adam, oyun anlamında ise her geçen gün daha iyi olacaklarının sözünü verdi.

Öte yandan Fenerbahçe'de sergilediği performansla hayal kırıklığı yaratan daha sonrasında ise kiralık gittiği takımda da etkili bir performans gösteremeyen yıldız isim için Jose Mourinho kararını verdi.

Fenerbahçe'nin 2022-23 sezonu başında Cagliari'den 4.68 milyon Euro karşılığında transfer ettiği Joao Pedro, Sarı-Lacivertlilerde beklentilerin altında kalmıştı.

Öte yandan Fenerbahçe'nin geride bıraktığımız sezon başında Gremio'ya satın alma opsiyonuyla kiraladığı Joao Pedro için Brezilya ekibi bu opsiyonu kullanmadı.

Geçen sezon Gremio'ya kiralanan ancak burada istenilen performansı gösteremeyen sambacı, Fenerbahçe'ye geri döndü.

Jose Mourinho, Brezilyalı futbolcuyu takımda düşünmüyor. Tecrübeli oyuncuyu isteyen kulüp de yok.

Yönetim, son ana kadar bekleyecek, aksi halde sözleşmesi feshedilecek.

Pedro'nun Fenerbahçe ile 2025 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.