Gündem

Narin Güran olayında Savcılık'tan aile bireyleri için dikkat çeken talimat! Çapraz sorguya alındılar

Diyarbakır'da, 21 Ağustos günü kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ediyor.Son dakika haberine göre, 10 gündür aranan Narin Güran soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı! Savcılık aile fertleri için flaş talimat verdi.

8 yaşındaki Narin Güran Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos günü ortadan kayboldu. 10 gündür aralıksız arama çalışmaları devam eden Narin Güran'dan hala bir haber alınamadı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma gizlilik içeresinde devam ederken, mahkeme tarafından yayın yasağı getirildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhurbaşkanı Cumhuriyet Savcısı, anne Yüksel ve baba Arif Güran'ın da aralarında olduğu tüm aile fertleri ile amcalar ve kuzenleri yeniden ifadeye alınması için kolluk kuvvetlerine talimat verdi.

Sabah'tan Hüseyin Kaçar'ın haberine göre, ulaştığı bilgilere göre, Savcılığın talimatı üzerine jandarma harekete geçti. Jandarma ifadelerini almak üzereler gözaltına aldığı Narin'in tüm aile fertlerini çapraz sorguya alarak, küçük kıza yönelik bir ipucuna ulaşmaya çalışıyor.

9 gün boyunca köyde Narin'in cesedi binin üzerinde ekip tarafından aranıyor.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin'in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. kolundaki diş izi Narin'e ait çıkmayınca serbest bırakılmıştı.

Jandarma ve polis bu kez Narin'in kaçırılma olasılığı üzerine yoğunlaştı.

Anne Yüksel ve baba Arif Günay ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, amca, kuzen, aile bireyleri ve akrabaların ifade işlemleri ise jandarmada devam ediyor.

RÖNTGENİ KARŞILAŞTIRILDI

Kolunda diş izi bulunan küçük kızın gözaltındaki ağabeyi E.G., İstanbul'a Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu'nda tetkiklerden geçirildi.

Narin'in diş ve çene röntgenleriyle, ağabeyi E.G.'nin kolundaki diş izleri karşılaştırıldı. Yapılan tetkiklerden ilk sonuçlar çıktı.

Narin'in DNA izi, ağabeyinde yapılan tetkiklerde bulunamadı. Ağabeyin kendi kolunda bulunan diş izinin, Narin'e ait olup olmadığı tespit edilemedi.

Narin'e ait çene ve diş röntgenlerindeki fiziksel yapı, ağabeyin kolundaki izlerle örtüşmedi.

3 DEFA DUŞ ALMIŞ

İstanbul Adli Tıp Kurumu, yaptığı ilk tespitleri ön rapor haline getirerek soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Herhangi bir tespitin elde edilememesinde, ağabeyin kamuoyuna da yansıyan 3 defa duş almasının da etkisinin olabileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Öte yandan Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda da ağabeyin tetkiklerden geçirileceği elde edilen bilgiler arasında yer aldı.

Arama çalışmaları sürerken, küçük kızın gözaltına alınan ağabeyi E.G. ilk ifadesinde kolundaki ısırık izleriyle ilgili, "Kendim yaptım" ifadesini kullandı.