Gündem

ÖABT sınav süresi ne kadar? ÖABT sınav süresi kaç dk, kaç saat sürüyor? İşte KPSS AÖBT için verilen sınav süresi!

KPSS (ÖABT) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne katılacak olan adaylar, sınava kısa bir süre kala ÖABT sınav süresi ne kadar? Sorusuna yanıt aramakta. Peki, ÖABT sınav süresi ne kadar? ÖABT sınav süresi kaç dk, kaç saat sürüyor? İşte KPSS AÖBT için verilen sınav süresi!

ÖABT sınav süresi ne kadar? Sorusu, (ÖABT) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’ne katılacak adayların gündeminde yer alıyor ve merak konusu oluyor. KPSS ÖABT sınavı, 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 10:15'te başlayacak. Ne zaman biteceği ve ne kadar süreceğine ilişkin detaylar merak konusu oluyor. Peki, ÖABT sınav süresi ne kadar? ÖABT sınav süresi kaç dk, kaç saat sürüyor? İşte KPSS AÖBT için verilen sınav süresi!

ÖABT SINAV SÜRESİ NE KADAR 2024?

KPSS AÖBT sınavında bağlı oldukları alana göre adaylara 75 soru için 120 veya 150 dakika cevaplama süresi verilmektedir. Buna göre sınava katılacak olan adaylara AÖBT sınavında, adayların seçtikleri alan doğrultusunda 75 soruya 120 veya 150 dakika süre tanınmaktadır.

KPSS ÖABT SINAV SÜRESİ KAÇ DAKİKA?

KPSS AÖBT sınavında, adayların bağlı oldukları branşa göre 75 soruyu yanıtlamak için 120 veya 150 dakikalık süre verilmektedir.

KPSS ÖABT SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

KPSS ÖABT sınav yerleri sınav öncesinde https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden adayların erişimine açıldı. KPSS ÖABT sınav yerleri belgesinin https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alınabiliyor.

KPSS ÖABT SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

KPSS ÖABT sınavı, 4 Ağustos 2024 tarihinde saat 10:15'te başlayacak. İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı ise aynı gün saat 14:45'te gerçekleştirilecektir.

KPSS ÖABT GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

KPSS ÖABT giriş belgesi https://ais.osym.gov.tr/ adresi üzerinden alınmaktadır.