Gündem

ÖSYM tercih tarihleri 2024! ÖSYM tercihleri ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak? YKS tercih dönemi başladı mı?

ÖSYM tercih kılavuzunun yayınlanmasının ardından gözler ÖSYM tercih tarihlerine çevrildi. YKS sınavının tamamlanması ile birlikte birçok kişi ÖSYM tercih tarihlerini bekliyor. Peki, ÖSYM tercihleri ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak? YKS tercih dönemi başladı mı?

ÖSYM tercih tarihleri, YKS sınavını tamamlayan adaylar tarafından büyük önem arz ediyor. ÖSYM tarafından duyurulmakta olan tercih takviminin açıklanmasının ardından YKS tercih tarihleri de belli oldu. Böylece adaylar belirtilen tarihler içerisinde tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek. Peki, ÖSYM tercihleri ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak? YKS tercih dönemi başladı mı?

ÖSYM TERCİH TARİHLERİ NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan takvim doğrultusunda, 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihleri, 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Buna göre tercih yapacak olan adaylar, 25 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri aralığında YKS tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 16 Temmuz 2024 ile 23 Temmuz 2024 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, resmi internet sitesi olan http://www.osym.gov.tr adresinde yayımlanacaktır." ifadelerini kullanmıştı. Daha sonrasında belirtilen tarih aralığında YKS tercih kılavuzu adayların erişimine açılmıştır.

YKS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) https://sonuc.osym.gov.tr internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden öğrenebilirler.