Gündem

Petrol Fiyatları Altı Haftanın En Düşük Seviyesini Gördü! Peki Akaryakıta İndirim Gelecek Mi?

Özellikle araç sahiplerinin gündeminde büyük yer kaplayan, Akaryakıta indirim sinyalleri geldi! “Peki Motorine Benzine indirim ya da zam var mı?” detaylar işte sizlerle...

Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonrasında, geçtiğimiz günlerde mazotun litre fiyatı 1 lira 47 kuruş indirim görmüştü. Mazotun litre fiyatı değişkenlik yaşarken, benzin fiyatı motorin fiyatlarının üzerinde kalmıştı.

Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş ile birlikte araç sahipleri “akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı. Ancak, henüz sektör yetkilileri tarafından, benzin ile motorin fiyatları için herhangi bir indirim veya zam haberi gelmedi.

29 Temmuz 2024 Pazartesi güncel akaryakıt fiyatları şu şekilde;

İstanbul Avrupa Yakası akaryakıt fiyatları;

İstanbul Anadolu Yakası akaryakıt fiyatları;

Ankara’da akaryakıt fiyatları;

İzmir’de akaryakıt fiyatları;

Türkiye’de akaryakıt fiyatları hesaplanırken, Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesi ile KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilmektedir. Belli bir fiyat değişim farkında ise gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ortaya çıkmamaktadır.