Gündem

Samandıra'da daha önce görülmedi! Mourinho tek sözle bitirdi, Maximin, En Nesyri, Amrabat, Kostic ayarı bozacak

FENERBAHÇE HABERLERİ... Yeni sezon öncesi takımı dünyaca ünlü Portekizli teknik adam Jose Mourinho'ya emanet eden Fenerbahçe'de, Mourinho etkisi devam ediyor. Ali Koç'un seçimi kazanmasında, yeni transferler ve takımdan ayrılmak isteyenleri ikna sürecinde, tecrübeli teknik adamın varlığı yetti.

Büyük bir şampiyonluk yarışına tanık eden 2023-24 Süper Lig sezonunu 99 puanla ikinci sırada bitiren Fenerbahçe'de sezon sonunda teknik direktör İsmail Kartal'la yollar ayrılmış yerine dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho getirilmişti.

Daha önce Avrupa'da pek çok önemli kulübü çalıştıran Jose Mourinho'nun, Fenerbahçe'nin başına geçmesi hem Türkiye'de hem de Avrupa'da büyük ses getirdi. Öte yandan gözlerin Süper Lig'e çevrilmesine önayak oldu.

Portekizli'nin gelişi bir yandan da Fenerbahçe'deki havayı değiştirdi. Aziz Yıldırım'la başkanlık yarışı veren Ali Koç'a, seçimi kazandıran en önemli unsurlardan biri hiç kuşkusuz Jose Mourinho'ydu.

Milliyet'te yer alan habere göre; Mourinho'nun gelişiyle takımdaki hava da değişirken hem yapılan transferlerin hem de takımda tutulmak istenen isimlerin ikna sürecinde 61 yaşındaki tecrübeli teknik adamın varlığı büyük rol oynadı.

Fenerbahçe'den ayrılması beklenen Bosna-Hersekli yıldız Edin Dzeko, Jose Mourinho’nun takımın başına geçmesiyle birlikte kalmaya karar verdi. Suudi Arabistan ekibi Al Ahli’den kiralanan Fransız yıldız Allan Saint Maximin, Mourinho faktörüyle Fenerbahçe’ye geldi.

Mourinho’nun ısrarla istediği ve pek çok kulüpten de teklif alan Faslı yıldız Youssef En Nesyri, uzun uğraşlar sonunca sarı-lacivertli formayı giydi. Fenerbahçe oyuncuyla 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Bazı Premier Lig kulüplerinin yanı sıra Atletico Madrid’den teklif alan Sofyan Amrabat, İtalya’dan tanıdığı Jose Mourinho ile birlikte çalışmak için Fenerbahçe’yi tercih etti.

Fiorentina’dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiralanan Faslı orta saha oyuncusu kendisine gelen cazip teklifleri geri çevirerek sarı-lacivertli kulüple sözleşme imzaladı.

Mourinho etkisinin hissedildiği son transfer Filip Kostic transferi oldu. Ezeli rakip Galatasaray'ın da yakından ilgilendiği Kostic için devreye giren sarı-lacivertliler, Mourinho faktörüyle oyuncuyu kiralık olarak renklerine bağladı.