Gündem

Tarihi zirvesinden 5 milyar dolarlık hisse satışı

Jeff Bezos, Amazon'un hisseleri rekor seviyeye ulaştıktan sonra yaklaşık 5 milyar dolarlık hisse satışı yapmayı planlıyor. Bu satışla birlikte, Bezos'un bu yılki toplam hisse satış tutarı 13,5 milyar dolara ulaşacak.

Bezos, Amazon.com Inc.'in 25 milyon ek hissesini, hisselerin rekor seviyeye ulaştığı gün satmayı planladığını açıkladı. Şubat ayında gerçekleştirdiği 8,5 milyar dolarlık satışın ardından, bu yılki toplam satış tutarı yaklaşık 13,5 milyar dolara ulaşacak.

Bezos'un bu satışların ardından yaklaşık 912 milyon Amazon hissesine sahip olacağı ve şirketin yüzde 8,8'ine sahip olacağı belirtiliyor. 221,6 milyar dolarlık net değeriyle dünyanın en zengin ikinci kişisi olan Bezos, aynı zamanda Blue Origin ve Washington Post'un da sahibidir.

Amazon'un hisseleri Salı günü 200 dolardan kapanarak 1997'deki halka arzından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 32 artış gösterdi ve bulut işinin üretken yapay zeka teknolojisinin büyümesinden faydalanması bekleniyor.

Amazon, Nisan ayında yapay zeka dalgasıyla ilerleyerek olumlu ilk çeyrek sonuçları açıklamış ve kısa süre önce bulut bilişim biriminin başına Matt Garman'ı getirerek Adam Selipsky'yi değiştirmiştir.

Kaynak: cnbc-e