Spor

Taş Köprü yangın yerine döndü! Dünya Adanasporlular Günü büyük bir coşkuyla kutlandı

Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birleştiren Seyhan nehri üzerindeki Taş Köprü'de toplanan Adanaspor taraftarları, Dünya Adanasporlular Gününü kutladı. Adanasporlular Günü etkinliği kapsamında Taş Köprü üzerinde bir araya gelen Adanaspor Taraftarları, Bayhan konseriyle eğlenip meşaleler yaktı.

Her yıl Adana’nın Seyhan ve Yüreği ilçesini birbirine bağlayan, Seyhan Nehri’nin incisi Taş Köprü üzerinde kutlanan ‘Adanasporlular Günü’ coşku ile kutlandı.

Taş Köprü üzerinde bir araya gelen binlerce Adanasporlu taraftarlar, tezahüratlar ile yeri göğü inletirken, meşalelerle deyimyerindeyse Taşköprü`yü yaktılar.

Davul zurna eşliğinde eğlenen taraftarlar, havai fişek gösterisinin ardından meşaleler yaktı.

Etkinlik kapsamında şarkıcı Bayhan Gürhan konser verdi. Ayrıca Adanalı rap sanatçıları FATE FAT, Yekta Yek ‘Adanasporlular Günü’nde sahne aldı.

Adana Demirspor , resmî olarak 28 Aralık 1940'ta Adana'da kurulmuş, renkleri mavi-lacivert olan spor kulübüdür. Süper Lig'de mücadele etmektedir. 1960 yılında Adana kentinin TFF tarafından organize edilen profesyonel ligde temsil edilen ilk takımıdır. Bu şekilde İstanbul, Ankara ve İzmir takımlarından sonra profesyonel ligde oynayan ilk takım olmuştur.

6 Şubat 2021 tarihine kadar maçlarını 16.095 kişilik 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda oynamıştır. Ankaraspor'la oynanan son maçtan sonra,[3] maçlarını Yeni Adana Stadyumu'nda oynamaya başlamıştır.

Şu anda futbol şubesinde faaliyetlerini sürdüren kulübün geçmişte özellikle yüzme ve sutopu şubelerinde de ulusal ve uluslararası başarıları olmuştur.[4] 30 Nisan 2021 tarihinde ise kulüp şirketleşmiştir.[5] 2020-21 sezonunda 1. olarak doğrudan Süper Lig'e yükselmiştir. Süper Lig'de 26 yıl aradan sonraki ilk sezonunu 9. sırada tamamlamıştır.

2022-23 sezonunu lig 4.'sü olarak tamamlayarak en başarılı Süper Lig sezonunu yaşayan kulüp, Fenerbahçe'nin Türkiye Kupası'nı kazanmasıyla birlikte Konferans Ligi'ne katılmaya hak kazanmış ve tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında ülkeyi temsil etme hakkına sahip olmuştur.

Not: Fotograflardan bazıları Süper Lig Yolu TV sosyal medya hesabından alınmıştır.