Yaşam

Taze süt mısırını kaynatmada inanılması güç tüyo; Suya 1 kaşık ekleyince saatlerce bekletmiyor

Yaz mevsiminin en güzel atıştırmalığı mısırdır. Mis gibi kokar ve birçok kimse bu lezzete hayır diyemez. İnsan sağlığına olan faydaları da bilinen taze süt mısırını kaynatmanın inanılması güç bir tüyosu var.

Sindirim sisteminin düzenli çalışmasında önemli katkıları olan mısır, hazırlık aşamasında zahmetlidir. Ancak bazı püf noktalara dikkat edilirse taze süt mısırını kısa sürede tüketime hazır hale getirmek mümkündür.

Saatlerce kaynamasını beklediğiniz mısırı uzun süre kaynatırken bazı püf noktalar vardır. Satın aldığınız mısırlar canlı ve taze olmalıdır. Tanelerinde kararma olmamalıdır.

Parlak ve sıkı tanelere sahip olması gereken taze mısırın yaprakları da yemyeşil ve diri görünmelidir. Mısır haşlanmadan önce dış püskülleri iyice temizlenmelidir. Haşlama sırasında suya karışması temizlemeyi de zorlaştırır.

Mısır haşlanırken suya tuz eklemeyin. Tuz mısırın sertleşmesine neden olabilir. Bunun yerine suya biraz şeker ilave edin.. Şeker, mısırın doğal tatlılığını artırır ve daha lezzetli olmasını sağlar.

Mısırın haşlama süresi, tazeliğine ve boyutuna bağlı olarak değişir. Genellikle, taze mısır için 10-15 dakika yeterli bir süredir.

Haşlandıktan sonra mısırın suyunu süzerek hemen servis edin. Soğuk suda da bekletebilirsiniz. Taneleri daha sulu ve lezzetli olmasını sağlar.

Haşlanmış mısırı hemen tüketmeyecekseniz, buzdolabında saklayabilirsiniz. Ancak taze bir şekilde tüketmek daha faydalı olacaktır.