Spor

Tüm dünya aslan gördü

Önde gelen medya kuruluşları, Galatasaray’ın Nijeryalı forveti kiralamasını ilk haber olarak duyurdu. 100 milyon euroluk değeriyle dünyanın en pahalı 4. forveti olan 25 yaşındaki futbolcu, önceki gece İstanbul’a ayak basınca adeta yer yerinden oynadı.

Galatasaray, öyle bir transfer yaptı ki herkesi kendine hayran bıraktı. Sarı-kırmızılılar, dünya starı Nijeryalı forvet Victor Osimhen’i kiralık olarak kadrosuna kattı. Cim Bom’un, dünyanın en pahalı 4. forvetini transfer etmesi uluslararası arenada büyük yandı uyandırdı. Dünyanın önde gelen medya kuruluşları Osimhen’in Galatasaray’a transferini birinci haber olarak takipçilerine duyurdu.

25 yaşındaki futbolcu, önceki gece İstanbul’a ayak basınca adeta yer yerinden oynadı. Osimhen’i karşılamaya giden binlerce sarıkırmızılı taraftar, yıldız oyuncuyu bağırlarına bastı. Nijeryalı forvet, 2022-2023 sezonunda Napoli’nin 33 yıl aradan sonra elde ettiği şampiyonluğa attığı 26 golle damga vurmuş ve Serie A’da gol krallığı yaşamıştı. Aynı sezon hem İtalya’da hem Afrika’da yılın oyuncusu seçilen Osimhen’in güncel piyasa değeri 100 milyon euro olarak gösteriliyor.

HER YERDE MANŞETLERDE

Dünyanın önde gelen yayın organları, Osimhen’in Galatasaray’a gelişini takipçilerine şu manşetlerle duyurdu: The Sun: “Türkiye şampiyonu Galatasaray, Osimhen’i sezon sonuna kadar kiralamak için cesur bir hamle yaptı.”, RMC Sport: “Yaz transfer döneminin pembe dizilerinden biri. Hatta Avrupa’nın en çok ses getiren transferi... Galatasaray, Osimhen’i kadrosuna katıyor.”, Fussball Transfer: “Galatasaray, mükemmel bir transfere imza attı.”, Il Mattino: “Galatasaray, Napoli’den Victor Osimhen’i transfer etti. Gece saat 03.30’da binlerce taraftar Osimhen’i havalimanında krallar gibi karşıladı.”

İNANILMAZ ATMOSFER

Gece saat 03.30 sularında İstanbul’a gelen Osimhen, gördüğü kalabalık karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan 25 yaşındaki forvet, “Burada olduğum için çok mutluyum. İnanılmaz bir atmosfer var. Bir an önce sahaya çıkmak istiyorum” dedi. Daha önce Mertens ile birlikte forma giydiğini aktaran Osimhen, “Bana çok yardımcı olmuştu. Onunla da konuştum buraya gelmeden önce. Tekrar birlikte sahada olmak için sabırsızlanıyorum” ifadelerini kullandı.

DÖRT KEZ KRAL OLDU

Osimhen, futbolculuk kariyerinde 4 kez gol krallığı yaşadı. 2014-2015’te Nijerya formasıyla 17 Yaş Altı Dünya Kupası’nda ilk krallığını yaşayan 25 yaşındaki oyuncu, 2019- 2020 ve 2021-2022’de Afrika Kupası elemelerini en golcü isim olarak tamamladı. Osimhen, en büyük süksesini ise 2022-2023 sezonunu İtalya’da kral olarak yaptı.

TARİHE GEÇTİ

Osimhen’in Galatasaray’a transferi, birçok rekoru da beraberinde getirdi. Nijeryalı forvet, Süper Lig tarihinde 100 milyon euro değerindeki ilk transfer olarak kayıtlara geçti. Galatasaray, bu transferin ardından yaklaşık 280 milyon euroluk değeriyle lig tarihindeki en pahalı kadro oldu.

HEMEN GİT!

Osimhen’in sarıkırmızılıların teklifi sonrası Didier Drogba’dan tavsiye aldığı öğrenildi. Galatasaray’ın eski yıldızının, Osimhen’e “Galatasaray’dan teklif aldıysan hiç düşünme, hemen git” ifadesini kullandığı belirtildi.

MAAŞI NE OLACAK?

Osimhen’in yıllık 11 milyon euroyu bulan maliyeti akıllarda soru işareti bıraktı. İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, bu maliyeti tamamen sarıkırmızılıların karşılayacağını öne sürdü. Bazı kaynaklar ise kiralama bedeli ödenmeyecek oyuncunun maaşının 8.8 milyon eurosunu Galatasaray’ın, kalanını Napoli’nin karşılayacağını iddia etti.

BİRKAÇ KİŞİ TUTUKLANABİLİR

Transferi dünyaya duyuran isimlerden olan İtalyan gazeteci Fabrizio Romano, ilginç bir detay paylaştı. Osimhen için Napoli ile Al Ahli arasında gerçekleştirilen pazarlığa değinen Romano’nun, “Osimhen olayının perde arkasını anlatırsam birkaç kişi tutuklanabilir” ifadesini kullanması dikkat çekti.

KEREM’DEN 12 MİLYON EURO

Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transferini resmen açıkladı. Portekiz ekibi, milli oyuncu için sarı-kırmızılılara 12 milyon euro bonservis ödeyecek. Ayrıca oyuncunun bir sonraki satışından elde edilecek karın yüzde 10’u da Cim Bom’a verilecek. Bu transfer, Galatasaray tarihinin en pahalı 6. satışı oldu. 25 yaşındaki oyuncu, “Galatasaray’ı, Galatasaraylıları, Galatasaray’ı temsil eden tüm değerleri çok sevdim, hep seveceğim. Sizi gururlandırmak için her şeyimi vereceğim” şeklinde duygusal bir veda açıklaması paylaştı. Galatasaray ise, “Tüm güzel anılar ve kazandığımız başarılar her zaman kalbimizde özel bir yer tutacak ve unutulmayacak” diyerek Kerem’e veda etti

BÜYÜ YAPACAĞIM

Kerem, Benfica’ya transferi sonrası hedefini açıkladı. Milli futbolcu, “Gerçekten rakiplere expelliarmus büyüsü yapmak istiyorum. Hedefim bu ve rakiplerime bunu yapmayı umuyorum” dedi. Bu arada Benfica Başkanı Rui Costa’nın, Fiorentina ile Milan’dan eski hocası Fatih Terim’i aradığı ve Kerem hakkında olumlu referans aldığı öğrenildi.

CASEMİRO İDDİASI

Manchester United’ın 2 sezon önce Real Madrid’den 70 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı Casemiro’nun Galatasaray’a transfer olabileceği ileri sürüldü. TBR Football “Casemiro, Galatasaray’a gidebilir” ifadelerine yer verirken sarıkırmızılı yöneticilerin temaslara başladığı öğrenildi.

SÜTTE LEKE VAR BİZDE YOK

Galatasaray’da yarın olağanüstü divan kurulu toplantısı yapılacak. Karaborsa bilet iddiasının ardından düzenlenmesine karar verilen toplantı öncesi başkan Dursun Özbek, sert ifadeler kullandı. Özbek, “Sütte leke var bizde yok. Kulübün 1 lirasına göz dikenin elini koparırım. Divan toplantısında herkesin gözünün içine baka baka konuşacağım” dedi.