Spor

Tur kapısını Dzeko açtı

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme ilk maçında deplasmanda İsviçre ekibi Lugano’yu 4-3 yendi. Dzeko 3 golle yıldızlaşırken, diğer gol Ferdi’den geldi. Rövanş 30 Temmuz’da İstanbul’da.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu ilk maçında İsviçre ekibi Lugano’yu deplasmanda 4-3 yenerek tur kapısını ardına kadar açtı. Rövanş 30 Temmuz’da İstanbul’da oynanacak. 3’te Cimignani’nin ortası kaleye yöneldi, Livakovic 90’a giden topu kornere çeldi.

4’te Djiku’nun hatasında El Wafi kafayı vurdu: 1-0. 36’da sol çaprazdan kaleye müthiş bir şut çıkaran Szymanski direği geçemedi. 44’te Tadic’i Cimignani ceza sahasında düşürdü. Hakem penaltıyı verdi. 45+1’de Dzeko topu tam ortaya vurdu, kalecinin ayağına çarpan top ağlara gitti: 1-1.

JET HIZIYLA GOL

46’da Tadic ceza sahasında topu aldı, Dzeko’nun önüne bıraktı: 1-2. Oosterwolde 62’de nefis bir orta yaptı, Dzeko dokunamadı. 64’te organize gelen Lugano, Bislimi ile skora denge getirdi: 2-2.

67’de defans hatasından topu kapan Szymanski, Dzeko’ya ara pası atarak kaptana 3. golünü attırdı: 2-3. Ferdi oyuna girdikten kısa süre sonra golünü attı. 74’te ceza sahasına girmeden vurdu, skoru 4-2 yaptı. Çıkarken Mert Müldür’ün kaptırdığı topta Valenzuela’nın 90+4’teki golü skoru belirledi: 3-4.

KAZANMAK HARİKA BİR DUYGU

Fenerbahçe ile ilk resmi maçında 4-3’lük galibiyet yaşayan Jose Mourinho, “Kazanmak çok güzel. Bireysel hatalarla goller yedik. Rakip Lugano ilk yarıda ve ikinci yarıda kaleyi bulan ilk iki şutta skoru 2-2’ye taşıdı. Son dakika yediğimiz gol de tam anlamıyla konsantre olmadığımızın kanıtı. Ancak ben takımdan ve oyundan memnunum. İstanbul’da da tamamen dolu tribünler önünde kazanıp turu öyle geçmek istiyoruz. Sentetik bir zeminde oynamak zordu. Şampiyonlar Ligi seviyesindeki bir maça yakışmayan bir zemindi” ifadesini kullandı.

3 GOL YEMEK BİZE YAKIŞMADI

Jose Mourinho ile yedeğe çekilebileceği konuşulan Dusan Tadic, Lugano maçının yıldızlarından biriydi. Bir penaltı yaptıran, bir gol pası veren Tadic, “Kazandık, tur için avantaj elde ettik. Ancak 3 gol yemek bize yakışmadı. Daha farklı bir sonuç alabilirdik. İstanbul’da taraftarımızın desteğiyle kazanacağız. Bu takım Şampiyonlar Ligi’nde olmayı hak ediyor. Lille’i de geçeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

DEPLASMAN YASAĞI DA NE?

Deplasman yasağı olmasına rağmen Fenerbahçe taraftarı Stockhorn Arena Stadı’nda yerini aldı. Lugano taraftarlarına satılan biletleri bir şekilde alan gurbetçiler böylece takımını yalnız bırakmadı.

BARTUĞ YERİNE KRUNİC 11’DE

Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho beklenen 11’den tek değişiklik yaptı. Herkes ilk 11’de Bartuğ Elmaz’ı beklerken Portekizli hoca Rade Krunic’i tercih etti.

GOLCÜ HAT-TRİCK İLE BAŞLADI

Edin Dzeko, Fenerbahçe adına sezonun ilk golünü ağlara yolladı. Geçen sezonun son maçında İstanbulspor’a golünü adan Boşnak yıldız, yeni sezona hat-trick yaparak başladı. Dzeko, “Tam anlamıyla hazır olmasak da güzel bir galibiyet aldık. Turu ve Şampiyonlar Ligi’ni istiyoruz. Bunu başaracağız” diye konuştu.

EDİN TARİHE GEÇTİ

Lugano filelerine üç gol gönderen Edin Dzeko (38 yaş 128 gün), Shabani Nonda’yı (32 yaş, 2009’da Galatasaray formasıyla) geride bırakarak Avrupa kupaları tarihinde bir Türk takımı formasıyla hattrick yapan en yaşlı isim oldu.

CENK TOSUN SİFTAH YAPTI

Fenerbahçe’nin yeni transferi Cenk Tosun, sarı-lacivertli takımda ilk resmi maçına İsviçre’de çıktı. Cenk 10 dakika içinde çıktığı hava toplarının hepsini kazanarak takıma faydalı olacağını gösterdi.