Gündem

Türk Hava Yolları çöktü mü? Türk Hava Yolları neden açılmıyor, çalışmıyor? 19 Temmuz Turkish Airlines sisteminde sorun mu var?

19 Temmuz tarihinde Turkish Airlines sistemlerini kullanmakta olan birçok müşteri tarafından Turkish Airlines çöktü mü? Sorusu araştırılmakta. Peki, Turkish Airlines çöktü mü? Türk Hava Yolları neden açılmıyor, çalışmıyor? 19 Temmuz Turkish Airlines sisteminde sorun mu var?

Turkish Airlines çöktü mü? Sorusu, 19 Temmuz Cuma günü Turkish Airlines sistemlerinde sorun yaşamakta olan vatandaşlar tarafından araştırma konusu oldu ve merak edildi. Dünya genelinde yaşanmakta olan bazı yazılımsal sorunlar nedeniyle birçok marka etkilendi. Peki, Turkish Airlines çöktü mü? Türk Hava Yolları neden açılmıyor, çalışmıyor? 19 Temmuz Turkish Airlines sisteminde sorun mu var?

TÜRK HAVA YOLLARI ÇÖKTÜ MÜ?

Türk Hava Yolları, Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza nedeniyle etkilenen şirketler arasında yer aldı. ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft'un sistemlerinde yaşanan arıza Türk Hava Yolları’nı da etkiledi. Türk Hava Yolları (THY), bilgi sistemlerindeki arıza nedeniyle biletleme ve rezervasyon sistemlerinde meydana gelen sorunun giderilmesi için çalışma yapıldığını duyurdu.

THY Basın Müşaviri Üstün, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Değerli yolcularımız, dünyada havacılık da dahil farklı sektörden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı bir problem yaşandığı tespit edilmiştir. Kısmi olarak etkilenen operasyonlarımızdaki bu sorunun giderilmesi için gerekli aksiyonlar alınmaktadır. Operasyonlarımız kademeli olarak normal seyrine dönmektedir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz." Açıklamalarında bulundu.

Türk Hava Yolları için bildirilmekte olan şikayet raporları ise yukarıdaki gibidir. Buna göre kullanıcıların son 24 saat içerisinde yapmış olduğu raporlamalar, Türk Hava Yolları Microsoft'un sisteminde yaşanan arıza nedeniyle etkilendiğini de doğruluyor. Buna göre 19 Temmuz Turkish Airlines sisteminde sorun olduğu bilinmektedir.