Gündem

Türksat 6A nedir, özellikleri nelerdir? Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A uzaya fırlatıldı mı?

Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu olma özelliği ile gururlandıran Türksat 6A uzaya fırlatıldı. Türksat 6A'nın özellikleri, ne işe yaradığı, tasarımı, üretim gibi pek çok detayı merak konusu oldu. Peki Türksat 6A nedir, özellikleri nelerdir?

Türksat 6A özellikleri ile milyonların gündeminde yer alıyor. İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz olumsuz hava koşulları nedeniyle birkaç kez ertelenmişti. İşte Türksat 6A hakkında bilgiler…

TÜRKSAT 6A UZAYA GÖNDERİLDİ Mİ? Türkiye'nin yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonu'ndan SpaceX'e ait Falcon 9 roketiyle uzaya fırlatıldı. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli uydu Türksat 6A, Türkiye saatiyle 02.30'da Space X firmasına ait Falcon 9 roketiyle Fırlatma Kompleksi 40'tan uzaya gönderildi.

TÜRKSAT 6A NEDİR? Türksat 6A Türk mühendisleri tarafından geliştirilen ilk yerli ve milli uydudur.

TÜRKSAT 6A NE İŞE YARAYACAK? Ülkemizin ilk yerli haberleşme uydusu olacak TÜRKSAT 6A'nın; yerli endüstri ve enstitülerimizin birbirlerini destekleyen yetkinlikleri doğrultusunda oluşturulan iş paylaşımı ile geliştirilmesi hedeflenmiştir. 84 yerli ekipman kullanılarak yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranıyla tamamlanan uydu, yaklaşık 4,2 ton fırlatma kütlesine ve 8,4 kW gücünde faydalı yüke sahip bulunuyor.

TÜRKSAT 6 ÖZELLİKLERİ Türkiye'nin en büyük AR-GE projesi niteliğindeki Türksat 6A, 42 derece doğu yörüngesinde göreve başlayacak. Yer sabit (Jeosenkron) haberleşme uydusu olarak Türksat 6A, TV yayıncılığı hizmetlerinde ve geniş kapsama alanında ülkenin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayabilecek.