Gündem

Üniversite bünyesine 6 öğretim elemanı alacak!

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü bünyesine 6 öğretim elemanı alınacağı bilgisi verildi. İşte sizlerle öğretim elemanlarının hangi birimlerde alınacağı, başvuru için gerekli nitelikler ve tüm detaylar...

https://www.gtu.edu.tr/icerik/1737/22191/display.aspx

Söz konusu Yönetmelik kapsamındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalar için genel nitelikler şu şekilde;

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.

ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan yahut eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması şartı bulunmaktadır. (Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir)

Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarındaki öğretim görevlisi kadroları hariç olmak üzere üniversite ve yüksek teknoloji senato kararıyla, söz konusu yönetmelikte belirlenen ALES ve yabancı dil puan barajlarının üzerinde bir puanı asgari puan olarak belirleyebilir.

Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenmektedir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verilir.

Gebze Teknik Üniversitesi bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adaylar, başvurularını şahsen ya da posta ile (Postadaki gecikmelerden ve eksik belgelerden Kurum sorumlu değildir.) 23 Temmuz 2024’e kadar tamamlaması gerekmektedir. Başvurular için gerekli belgeleri öğretim elamanı alımları ile ilgili daha kapsamlı bilgileri aşağıda belirtilen linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.gtu.edu.tr/icerik/1737/22191/display.aspx