Gündem

VakıfBank'tan 19,1 milyar TL net kar

VakıfBank, 2024 yılının ilk yarısına ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Banka, bu dönemde 23 milyar 250 milyon TL brüt kâr elde ederken, 4 milyar 59 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 19 milyar 192 milyon TL net kâr açıkladı.

Banka, bu dönemde 23 milyar 250 milyon TL brüt kâr elde ederken, 4 milyar 59 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 19 milyar 192 milyon TL net kâr açıkladı.

"FİNANSMAN DESTEĞİ %38 ARTIŞLA 2,3 TRİLYON TL’YE ULAŞTI"

Bankanın finansal sonuçları hakkında değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Türkiye’nin en köklü, birçok alanda yenilikçi ve öncü bankalarından biri olarak, bir yandan reel sektörün ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik ürün ve hizmetler sunarken, diğer yandan ekonomi yönetimimizin politikalarına uyumlu stratejiler geliştirmeye devam ediyoruz. Yılın ilk yarısında nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla Türkiye ekonomisine sağladığımız finansman desteği %38 artışla 2,3 trilyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık %34 artarak 1,7 trilyon TL seviyesine, aktif toplamımız ise %48 artışla 3,2 trilyon TL seviyesini aştı. Bankamız, kredilerden mevduata, dış ticaret işlemlerinden yatırım ürünlerine kadar pek çok alanda sahip olduğu güçlü pazar payını ve geniş müşteri tabanını koruyarak Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olmaya devam etti” dedi.