Gündem

Vergi Düzenlemesine İlişkin Açıklama, Bakan Şimşek’ten Geldi!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen vergi düzenlemesi ile ilgili açıklama yapan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “amacımız çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almak” diyerek açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı vergi paketi düzenlemesinin maddelere TBMM’de kabul edilmesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, düzenlemenin vatandaşlara ek yük getirmediğine dikkat çekerek şu şekilde paylaşımda bulundu.

Vergi düzenlemelerini içeren kanun TBMM’de kabul edildiğini açıklayan Bakan Şimşek, vergilemede adaleti ve etkinliği artırmayı amaçlayan, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleyi hedefleyen söz konusu yasanın vatandaşlara yük getirmeyeceğini açıklayarak, “Amacımız, çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi almaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Vergi Gelirlerinde sağlanan iyileşme doğrultusunda, vatandaşların refahı ve ülkenin istikrarı için verimli alanlara yönlendireceğine dikkat çekerek, yeni vergi düzenlemesiyle ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulundu.