Gündem

Wesley Teixeira'yı Vitor Pereira keşfetti, Mourinho getiriyor! Tadic'in yerine 10 milyon euroluk sambacı

FENERBAHÇE TRANSFER HABERİ... Levent Mercan ve Çağlar Söyüncü'yü kadrosuna katan sarı-lacivertlilerde sıra yabancı isimlere geldi. En-Nesyri ve Maximin gibi oyuncularla görüşmelerini sürdüren Kanarya, 19 yaşındaki yıldız ismi kadrosuna katmak üzere. Jose Mourinho'nun kadroda görmek istediği gelecek vaat eden Sambacı'nın transferinde sevindirici bir gelişme yaşandı.

Yeni sezon hazırlıklarını Avusturya'da sürdüren Fenerbahçe'de transfer çalışmaları sürüyor.

Levent Mercan ve Çağlar Söyüncü'yü kadrosuna katan sarı-lacivertliler, hücum hattı için sürpriz bir isme kancayı taktı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho’nun kadrosunda görmeyi istediği Brezilya’nın en önemli yeteneklerinden Wesley Teixeira, Corinthians’ın genç takımında oynarken, dönemin teknik direktörü Vitor Pereira tarafından keşfedilerek a takıma kazandırıldı.

Ancak Corinthians şu an ligde düşme potasında, kulüpte karışıklık hakim ve oyuncular üzerinde büyük bir baskı var.

Böyle bir ortamda sağlıklı gelişim gösteremeyeceğini düşünen 19 yaşındaki futbolcu ve ailesinin ayrılığa ve sarı-lacivertlilere gelmeye sıcak baktığı öğrenildi.

Brezilya ekibi Corinthians ile 19 resmi maça çıkan Teixeira, 5 gol atarken, 3 de asist yaptı. Kulübüyle 2027’ye kadar sözleşmesi bulunan 19 yaşındaki futbolcunun piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösteriliyor.

ESTEVAO'YU İKİYE KATLADI

Solda ve sağda oynayabilen kanat oyuncusu, hızı, çabukluğu, tekniği ve dripling becerileriyle öne çıkıyor. Wesley, Brezilya Serie A’da en çok dripling yapan oyuncu listesinde açık ara farkla zirvede.

15 maçta 38 dripling ile maç başı ortalaması 2.53 olan futbolcuyu ikinci sırada, Chelsea’nin 30 milyon euro bonservisle Palmeiras’tan kadrosuna kattığı Estevao 15 maçta 21 dripling ile takip ediyor.

Sarı-lacivertlilerin gözdesi bir süredir fiziksel açıdan güçlenmek için de bireysel çalışmalar gerçekleştiriyor.

KALACAKLAR BELLİ

Fenerbahçe’de yönetim, Jose Mourinho’nun raporu doğrultusunda transfer çalışmalarına devam ederken, Portekizli çalıştırıcının takımda kalmasını istediği yabancılar da belli oldu.

Mourinho’nun, kaleci Livakovic, sol bek Osayi, defans Becao, Djiku ve Oosterwolde, merkez orta saha Fred, sol kanat Tadic, 10 numara Szymanski ve forvet Dzeko ile devam etme kararı aldığı ortaya çıktı.

EN NESYRI'DE SONA DOĞRU

Wesley Teixeira için tüm şartlarını zorlayan Fenerbahçe, 1. golcü için En Nesyri transferinde de sona yaklaştı.

İspanyol ekibi Sevilla’da geçen sezonu 41 maçta 20 gol, 2 asistle noktalayan Faslı forvet için sarı-lacivertlilerin çok istekli olduğu, mutlu son için son pürüzlerin giderilmeye çalıştığı bildirildi.

Öte yandan Nesyri ve Teixeira’da son noktaya gelen sarı-lacivertlilerde yönetimin, Mourinho’nun raporu doğrultusunda üçüncü bir yabancı için daha uğraştığı öğrenildi.

SERDAR AZİZ KAMPTAN AYRILDI

Fenerbahçe, savunma oyuncusu Serdar Aziz’in kamptan ayrıldığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “2018-2019 sezonundan itibaren formamızı giyen Serdar Aziz, teknik direktörümüz Jose Mourinho ile görüşerek kamptan ayrılmıştır. Futbolcuya transfer görüşmeleri için izin verilmiştir” denildi. 33 yaşındaki Serdar Aziz’in, takımın yeni sezon planlamasında yer almayacağı ifade edildi.