Gündem

Yaptığı hareketle binlerce insanın Müslüman olmasına neden oldu! Bir olimpiyat hikayesi: Japonya'da kral gibi karşılandı!

Yakşaşan 2024 Paris Olimpiyatları öncesi, olimpiyat oyunlarında yaşanan ilginç olaylar da hafızalarda tazelendi. 1984 Los Angeles Olimpiyatlarına katılan Mısırlı judocu Muhammed Ali Rashvan, Japon rakibine karşı yaptığı hareketle tüm dünyanın dikkatini çekti. Bu davranış, binlerce insanın Müslüman olmasına vesile oldu.

Olimpiyat oyunları kimi zaman ilginç olaylara neden oluyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları yaklaşırken, geçmişte yaşanan hikayeler de gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de Mısırlı judocu Muhammed Ali Rashvan!

BİNLERCE İNANIN MÜSLÜMAN OLMASINA NEDEN OLDU Tarihler 1984'ü gösteriyordu ve o yıl olimpiyat oyunları Los Angeles'ta düzenleniyordu. Mısırlı judocu Muhammed Ali Rashvan, Japon Yasuhiro Yamashita ile karşı karşıyaydı. Yamashita'nın sağ ayak kası yırtık olduğu için final karşılaşmasına zor durumda çıktı. Muhammed Ali'nin rakibinin sağ ayağına bir tekme atması yeterliydi. Ama o yapmadı.

Yenildi ve gümüş madalya aldı. Muhammed Ali, maçtan sonra gazetecilerin sorularına şöyle cevap verdi: "Benim dinim insana, yaralıya vurmayı yasaklıyor. Eğer o durumdayken bir de ben vursaydım, ömür boyu sakat kalabilirdi. Madalya için bunu ona yapamazdım"

JAPONYA'DA KRAL GİBİ KARŞILANDI Muhammed Ali Rashvan'ın bu tavrı ayakta alkışlandı ve 1984 fair play ödülü verildi. Daha sonra gittiği Japonya'da krallar gibi karşılandı. Ama o sene binlerce kişi onun bu tavrı yüzünden etkilenip İslam'ı inceledi ve Müslüman oldu.

Muhammed Ali Rashvan'ın bu davranışı onu altın madalyadan etse de binlerce insanın İslam ile tanışmasına vesile oldu.