Yaşam

Yılanın ısırığı değil batıl inancı öldürüyordu! Kendisini sokan yılanı ısırarak parçaladı, ölümden döndü!

Hindistan'a özgü bir haber tüm dünyayı sarstı. Panduka'da yaşayan 35 yaşındaki adam, yılanın saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Ancak burada tuhaf olan yılanın saldırısı değil, kendini korumak isteyen adamın verdiği tepki oldu. Yılanı ısırarak öldürdü! Bunun nedeni ise tüm bu süreçten daha garipti. İşte şaşırtıcı olayın detayları..

Yılan ısırığı değil batıl inancı adamı öldürüyordu! Demiryolu işçisi adam, kampta kalıyordu. Konakladığı yerde kendisine saldıran yılanı ısırarak öldüren adam, tüm kampı dehşete düşürdü.

Yılan saldırısı sırasında uykuda olan adam, sıçrayarak uyandı. Demir bir çubukla sürüngeni yakalayan adam, aniden yılanı iki kez ısırdı ve öldürdü.

Lohar isimli adam, yılanı neden ısırdığı sorulunca ilginç bir cevap verdi: "Benim geldiğim yerlerde bir yılan sizi ısırırsa, o zehri etkisiz hale getirmek için siz de onu iki kez ısırmanız gerekir" Bu inançla kendini korumaya çalıştığını ifade etti.

Zehirli bir yılanın ısırığı ölümcül sonuçlar doğurabilir. Ancak yılanı ısırmak kesinlikle koruyucu bir eylem değildir. Bunun nedeni de basittir: Yılanın zehri bezlerinde toplanır ve kanla karıştığında tetiklenir. Yılanı ısırmak protein kazandırmaktan başka bir işe yaramaz.

Yılan zehri aslında tıpta kanser, yüksek tansiyon, kalp krizi, felç gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor.

Ancak işçiye saldıran yılanın türü asla belirlenemedi. Lohar, yakındaki bir hastaneye götürüldü. Zehri atması için kendisine panzehir verildi. Bir gün sonra da taburcu edildi.

Hindistan Ulusal Sağlık Servisi'ne göre işçinin çalıştığı bölge olan Bihar'da yılan saldırısında yılda 4 bin 500 ölüm yaşanıyor.

Ülke, 60'dan fazlası zehirli yaklaşık 3000 yılan türüne ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir araştırmaya göre 2000-2019 yılları arasında ülkede yaşanan yılan saldırılarının yüzde 43'ünde Russell engereği türü öne çıkıyor.

Bu ısırıklar bulanık görme, nefes alma zorluğu, ağrı ve şişlik gibi semptomlara neden olan nörotoksinler içermekte.

Yılan zehri, kas, dolaşım ve sinir sistemine saldırıyor. İç kanamaya neden oluyor.

Bir kişi yılan tarafından ısırılırsa, doktorlar derhal tıbbi yardım almalarını ve vücut şişmeye başlamadan tüm yüzük ve saatleri çıkarmalarını tavsiye ediyor.