Gündem

Yıllık İzin Hesabı Değişti! İlave Tatil Günü Açıklandı!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir karar imza atıldı. Kamu kurumunda çalışan bir vatandaşın talebi milyonlarca çalışana ilave tatil günü olarak geri döndü. Çalışanın yapmış olduğu şikayet sonrasında yıllık izin hesabı değiştirdi. Ayrıntılar işte sizlerle…

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda defterdarlık uzmanı olarak çalışan bir personel, yıllık süresi içerisine denk gelen resmi tatili ilaveten kullanmayı talep ederek, Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) başvuru yaptı.

Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) Başkanı Şeref Malkoç, söz konusu başvuru değerlendirerek konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilileriyle görüşmeler başlattı.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan görüş isteyen Bakanlık ise “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün 24 Haziran 2024” tarihli yazısında, resmi tatillerin yıllık izin süresinden düşülemeyeceğine dair bir görüş aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda defterdarlık uzmanı olarak çalışan bir memurun, 24 Nisan-5 Mayıs 2024 tarihleri arasında kullandığı 12 günlük yıllık izinin, 1 Mayıs resmi tatil gününü olan izinden düşülmesi gerekçeyle KDK’ya başvurduğu bilgisi verilerken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın konu ile ilişkin, 9 Temmuz 2024 tarihinde KDK’ya gönderdiği yazıda, resmi tatillerin izin süresinden düşülemeyeceğini belirten bir genelge hazırladığı bilgisine ulaşıldı.

Söz konusu genelge sonrasında, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda defterdarlık uzmanı olarak çalışan bir memurun, Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) yaptığı başvuru, KDK tarafından incelemeye alındı.

KDK tarafından yapılan inceleme ve değerlendirme sonucunda ise başvuru yapan memurun talebi kabul edilerek, resmi tatil süresine denk gelen günün yıllık izninden düşülmemesi kararı alındı.