Ekonomi

Yılmaz net konuştu: Ekonomide sert iniş olmayacak

Dezenflasyon sürecinde büyümeye yönelik riskleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide kesinlikle sert iniş beklemediklerini belirterek, "Bu konuda bir tehlike görmüyoruz" diye konuştu.

Enflasyonda baz etkisine işaret eden Yılmaz, ancak program etkisi olmadan bunun tek başına enflasyonun düşmesine yetmeyeceğini söyledi. EKONOMİ gazetesine konuşan Cevdet Yılmaz, yavaşlamaya işaret eden son verilerin sert iniş riski içerip içermediği sorusuna, "Ekonomide kesinlikle sert iniş olmaz. Bu konuda bir tehlike görmüyoruz. Kısmi gerilemeler olabilir büyüme hızında ama negatif tarafa kesinlikle geçmeyiz" yanıtını verdi.

"Dezenflasyonist politikayla uyumlu bir büyüme stratejisi var"

Enflasyonla mücadele ederken bir taraftan da üretimi, yatırımı ve ihracatı artırmak istediklerini kaydeden Yılmaz, “Büyümenin kompozisyonunu yatırım, üretim ağırlıklı hale getirme ve yatırımın, ihracatın payını artırma hedefimiz var. Tüketimin payını düşürürken, üretimin, yatırımın ve ihracatın payını artırmak istiyoruz ki; bu da dezenflasyonist politikayla uyumlu bir büyüme stratejisi” diye konuştu.

"Türkiye elektrikli otomobil sürecine tek firmayla gidemez"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Togg'un Türkiye'ye yatırım yapacak BYD ve diğer markalarla rekabeti sorusuna da yanıt verdi. Yılmaz, "Ben bir sıkıntı görmüyorum. Bizim geleneksel otomotiv sektörümüzde de halihazırda birçok firma var. Elektrikli otomotiv dönemine de güçlü bir şekilde geçiş yapmak durumundayız. Türkiye tek bir firmayla elektrikli otomobil sürecine gidemez, çok sayıda firma olmalı" ifadelerine yer verdi.