Gündem

Yusuf Dikeç kimdir? Atıcılıkta gümüş madalya sahibi Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli?

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'in Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları sırasında ekipman kullanmaması ve elleri cebinde rahat duruşu dünya çapında gündem oldu. Yusuf Dikeç, atış şekli nedeniyle dünya gündemine oturdu. Peki, atıcılıkta gümüş madalya sahibi Yusuf Dikeç kimdir? Yusuf Dikeç kaç yaşında, nereli?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda, Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan milli takım, atıcılık branşında 10 metre havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş madalya elde etti. Kulaklıksız sahneye çıkıp tek eli cebinde atış yaparak gümüş madalya kazanan milli sporcumuz Yusuf Dikeç sosyal medyada dünya gündemine oturdu.

EKİPMANSIZ VE ELİ CEBİNDE Havalı Tabanca kategorisinde temsilcimiz Yusuf Dikeç’in ekipmansız ve eli cebinde atış yapması çok konuşuldu. Öte yandan milli sporcumuz Yusuf Dikeç'in olimpiyat sayfasında yer alan hayat felsefesi bölümünde, "Başarı, elleriniz cebinizdeyken gelmez." yazdığı görüldü.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR? 1973 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğmuştur. İlk ve Ortaokulunu burada okuduktan sonra 1994 yılında Uzman Jandarma Okulunu kazanarak Ankara’ya geldi. Bu okuldan mezun olduktan sonra Mardin’de göreve başladı. 1999 yılında J.Astsubaylık sınavını kazanarak 1 yıl okuldan sonra mezun oldu ve 2000 yılında İstanbul’a atandı. Burada 1 yıl görevyaptıktan sonra Ankara J.Spor gücüne atandı.

2001 yılından itibaren Atıcılık sporuna başladı. 2001 yılından bu yana hem ordu milli hem de A milli olarak yurtdışında Ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Birçok madalya kazanarak bayrağımızı göndere çektirmiştir.

2016 Yaz Olimpiyatları'nda da mücadele eden Yusuf Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. sırada yer aldı ve elemelerde yarışmayı sonlandırdı. Bu sonuç, onun atıcılık sporundaki azmini ve uluslararası rekabet gücünü ortaya koydu.

Bu spora başladığı günden bu yana çeşitli dallarda 32. kez Türkiye Şampiyonu 8. kez Türkiye 2. ve 4. kez Türkiye 3 olmuştur. Yine çeşitli dallarda finalli ve finalsiz 12. kez Türkiye rekorunu kırmıştır. Şu anda halen Büyük Erkekler Havalı Silahlar Türkiye rekoru (585) T.S.K. rekoru (587) kendisine aittir. 50 metre Ateşli Silahlar Türkiye rekoru (554) kendisine aittir. (25) metre Ateşli Silahlar Yavaş+çabuk Türkiye rekoru (587) T.S.K. rekoru (588) halen kendisine aittir.