Traktörler zeytin hasat sezonuna hazırlanıyor Traktörler zeytin hasat sezonuna hazırlanıyor
Arap Devletleri Ligi (AL) 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı, yarın Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek. Mart ve Eylül aylarında olmak üzere düzenli olarak yılda 2 kez Kahire'de yapılan konsey toplantılarının yarın gerçekleştirilecek olan toplantısına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da davet edildi.

Toplantıda Türkiye'yi Bakan Fidan temsil edecek. Bakan Fidan, toplantının açılış oturumunda gerçekleştireceği hitabında Türkiye-AL ilişkilerinin yanı sıra başta Gazze olmak üzere bölgesel konulara değinecek.

Bakan Fidan'ın Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısına davet edilmesi de üye ülkelerle gelişen ikili ilişkilerin yanı sıra ülkemizin bölgedeki rolüne duyulan ilginin yansımasıdır. Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve talimatlarıyla, Hakan Fidan'ın MİT Başkanlığında Körfez ülkeleriyle kapalı kapılar ardında yürüttüğü normalleşme süreçlerinin geldiği bir aşamanın sonucu olarak 2011'den sonra ilk kez Arap Devletleri Ligi (AL) 162. Olağan Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısına davet edildi.