Aydın'da simit yemek lüks oldu Aydın'da simit yemek lüks oldu
Devletin sağladığı sosyal yardım kapsamında TC kimlik numarasına 9077 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. 15 Eylül itibariyle ödemeler PTT hesaplarına aktarılacak. Peki bu yardımdan kimler faydalanabilir?

Dar gelirli ve muhtaç vatandaşların kullandığı bu ödemeler her ay olduğu gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılacak. Evde bakım parası alma şartları nelerdir? İşte detaylar.

Devletin sağladığı sosyal yardımlar dar gelirli ve muhtaç vatandaşlar için büyük bir destek olmaya devam ediyor. Yardımlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından önce inceleniyor, sonra hesaplarına aktarılıyor.

Evde bakım parası, bakıma muhtaç kişilerin yakınlarına yapılan bir ödemedir. Bakanlık tarafından yapılan sınavlar doğrultusunda şartları sağlayanlara her ay düzenli olarak ödenmektedir.

Bu maaş bakıma muhtaç yaşlı, hasta veya engelli yakınlarına bakan kişilere verilmektedir. Ödemeler her ayın 15'i ile 30'u arasında hesaplara yatırılmaktadır. Eylül ayı ödemeleri 15 Eylül'den itibaren yapılmaya başlanacaktır.

Evde bakım maaşı başvuru sırasında belirtilen Ziraat Bankası IBAN numarasına veya PTT hesaplarına yatırılmaktadır.

Evde bakım maaşı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen şartlara göre verilmektedir.

Başvuru yapmak isteyenler e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunarak işlemlerini tamamlayabilirler.