KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama KVKK'den "vatandaşların kişisel verilerinin çalındığı" iddiasına ilişkin açıklama
Trafikte bir kazaya karışmanız durumunda, maddi hasarın ötesinde ölüm veya sakatlık gibi durumlarda da sorumluluk altına girebilirsiniz. Uzmanlar, 22.5 milyon sürücüyü ihtiyari mali mesuliyet teminatı konusunda uyarıyor.

Türkiye'de trafiğe çıkan 22.5 milyon sürücü, trafik kazalarında karşılaşabilecekleri riskleri tam anlamıyla biliyor mu? Standart trafik sigortası, çarpışma sonucu oluşan maddi zararları karşılarken, ölüm ve sakatlık gibi durumlarda yetersiz kalabiliyor.

Özellikle yüksek tazminat talepleri ile karşı karşıya kalmamak için, ihtiyari mali mesuliyet teminatı gibi ek sigorta seçenekleri hayati önem taşıyor. Bu ek teminat sayesinde, kazaya karışan sürücüler, tazminat yükünden büyük ölçüde korunuyor.

Hürriyet'ten Noyan Doğan konuyla ilgili önemli detayları köşesine taşıdı: Aslında bu yazımda, son günlerde çok konuşulan emeklilikte reform konusunu yazacaktım ama bir okuyucumun başına gelenler üzerine yazdıkları, konunun daha acil olduğunu gösterdi.

Okuyucumun başından geçenleri özetleyeyim. Okuyucumun aracının trafik sigortası var ama kaskosu yok. Trafikte lüks bir araca çarparak, maddi zarara neden oluyor. Zarar trafik sigortasının teminat limitinin –ki, bugün için bu tutar 200 bin TL- çok üzerinde.

Kasko da olmadığı için, trafik sigortasının karşıladığı tutarın üzerini karşı taraf doğal olarak okuyucumdan istiyor.

Rakamı vermeyeyim ama büyük bir tutardan bahsediyorum. Okuyucum da haliyle ‘şimdi ben ne yapacağım?’ diye soruyor.

Aslında bu olay birçok sürücünün başına geliyor. Eğer okuyucumun kaskosu olsaydı, sorun olmayacaktı.

Çünkü kasko sigortasının içindeki ihtiyari mali mesuliyet, kısa adı İMMM teminatı ki, buna da ben trafik sigortasının tamamlayıcı sigortası diyorum, tüm zararı karşılayacaktı ve okuyucumun başı ağrımayacaktı, kara kara düşünmeyecekti.

Okuyucumun başından geçenleri özetleyeyim. Okuyucumun aracının trafik sigortası var ama kaskosu yok.

Trafikte lüks bir araca çarparak, maddi zarara neden oluyor. Zarar trafik sigortasının teminat limitinin –ki, bugün için bu tutar 200 bin TL- çok üzerinde.

Kasko da olmadığı için, trafik sigortasının karşıladığı tutarın üzerini karşı taraf doğal olarak okuyucumdan istiyor.

Rakamı vermeyeyim ama büyük bir tutardan bahsediyorum. Okuyucum da haliyle ‘şimdi ben ne yapacağım?’ diye soruyor.

Aslında bu olay birçok sürücünün başına geliyor. Eğer okuyucumun kaskosu olsaydı, sorun olmayacaktı. Çünkü kasko sigortasının içindeki ihtiyari mali mesuliyet, kısa adı İMMM teminatı ki, buna da ben trafik sigortasının tamamlayıcı sigortası diyorum, tüm zararı karşılayacaktı ve okuyucumun başı ağrımayacaktı, kara kara düşünmeyecekti.

22.5 MİLYON SÜRÜCÜYÜ İLGİLENDİRİYOR

Bu teminat sadece maddi değil vefat, sakatlık gibi bedeni halleri de kapsıyor. Onu da şöyle anlatayım. Okuyucum, lüks araca çarpıp maddi zarara neden olmuştu ya; trafikte birisine çarpıp ölümüne neden olsaydı ve mahkemeler ölen kişinin ailesine 2 milyon 500 bin liralık tazminat ödenmesine hükmetseydi; bunun 1 milyon 800 binini trafik sigortası karşılayacaktı, kalan 700 bin lira yine ölüme sebep olan sürücüden istenecekti.

İhtiyari mali mesuliyet teminatı olursa, bu 700 bin lira buradan ödenecek, sürücünün başı ağrımayacak.

22 milyon 500 sürüye tavsiyem, kasko yaptırmamakta ısrarcıysanız, hemen sigortacınızla konuşun, trafik sigortanıza ek ihtiyari mali mesuliyet sigortasını yaptırın.