Bozdoğan'da marketler denetlendi Bozdoğan'da marketler denetlendi
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Ankara'da ABD Büyükelçiliği'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi ve soruları yanıtladı.

ABD Büyükelçisi, "Gazze'de süren savaş hepimiz için acı verici. Her görüşmede, Hamas'ın saldırısına yanıt verirken, İsrail'i sivil can kayıplarını sınırlamaya teşvik ediyoruz" diyerek, ateşkese varılması konusunda çaba sarf ettiklerini belirtti.

ABD'nin bölgedeki müttefiklerinden ateşkesin sağlanması hususunda yardım istediğini aktaran Flake, bunun sivil can kayıplarına son verebileceğini söyledi.

Flake, Gazze'de ateşkes için Türkiye ile çalıştıklarını dile getirerek, "Özellikle Türkiye'nin rolünü memnuniyetle karşılıyoruz. (Ateşkesin) ardından kalıcı barışı istiyoruz. Bu, iki devletli çözümle olacak" dedi.

"TÜRKİYE, KONUŞAMADIĞIMIZ GRUPLARLA KONUŞABİLİYOR"Türkiye'nin bölgedeki etkinliğini yorumlayan Flake, "Türkiye, Gazze'deki durumla alakalı bizim konuşamadığımız gruplarla konuşabiliyor. Buradaki muhataplarımızı ve ortaklarımızı, düşürebildikleri yerde gerilimi düşürmek için gayret etmeye teşvik ediyoruz" diye konuştu.

İsrail'i "teröre karşı" desteklediklerini savunan Flake, iki devletli çözümü desteklediklerini ve bu konuda İsrail ile ayrıştıklarına işaret etti.

Flake, ABD'nin tesir gücü yüksek MK 84 bombalarını, İsrail'e göndermeyi askıya almayı planlayıp planlamadığı yönündeki soruya da "Bilmiyorum. Bunun yanıtı, Türkiye'deki elçide değil ABD Dışişleri Bakanlığı'nda olacaktır" cevabını verdi.

Kaynak: Dünya