Aydın-Denizli Otoyol inşaatında çalışan işçilerin hak arayışı devam ediyor Aydın-Denizli Otoyol inşaatında çalışan işçilerin hak arayışı devam ediyor
ABD'de federal hükümet rekor bir hızla borç biriktirmeye devam ederken, ulusal borç ülke tarihinde ilk kez 35 trilyon doları aştı.

ABD Hazine Bakanlı­ğı'nın açıkladığı yeni veriler, brüt ulusal bor­cun 35.001.278.179.208,67 do­lara ulaştığını gösterdi. Bu dö­nüm noktası, ABD'nin Ocak 2024 başında 34 trilyon do­lar eşiğini aşamasından sade­ce aylar sonra gelirken, Eylül 2023'te 33 trilyon dolar sınırı­na ulaşılmıştı. Ulusal borç sa­dece 40 yıl önce 907 milyar dolar civarında seyrediyordu.

Federal Bütçe Komitesi Başkanı Maya MacGuineas, "Bu üzücü haber, mâli gidişa­tımızı takip eden herkes için hiç de şaşırtıcı değil. Geçen ay Kongre Bütçe Ofisi, Amerika­lıları kamu tarafından tutulan borcun üç yıl içinde ekonomi­deki payının yeni bir rekora doğru gittiği konusunda uyar­dı. Açık bu yıl 2 trilyon dolar, on yıl içinde ise 3 trilyon dolar olacak" diye konuştu.

Kaynak: Dünya