Roket yarışmasında geri sayım başladı Roket yarışmasında geri sayım başladı
Elimize, parmağımıza batan kıymıkları çıkarmak zahmetlidir. Cildinize batan kıymıkları tek hamlede çıkaracak yöntemi acil servis doktoru sosyal medyadan paylaştı.

Doktor, cilde batan kıymıkları nasıl çıkaracağınıza dair yöntemi paylaştı. Bu yöntem derin olmayan kıymık batması için geçerli.

Joe Whittington, kıymığı kolayca çıkarmak için temiz ve kullanılmamış bir ilaç şırıngası ile vakum oluşturmayı önerdi.

1.9 milyon takipçisinin yoğun ilgi gösterdiği yöntemde bölgenin sterilize edilmesi gerekiyor. Paylaşımın altına kıymık çıkaran yöntemler de eklendi.

Acil servis uzmanları, ahşap kıymık ve dikenlerin çıkarılmadığı durumlarda cildin şişeceği ve kızaracağını hatırlattı. Batan kıymığı çıkarmamak bakterilerin deri altına girmesini kolaylaştırıyor.

Cilde batan cam, metal ve plastiklerin iltihaplanma ve enfeksiyona neden olma olasılığı düşüktür. Bunun nedeni vücudun yabancı maddelere gösterdiği reaksiyondur. Ancak işler ters gidiyorsa klasik senaryo bitkisel maddeler ile ilgili oluyor.

Vücudun riskli bölgelerine görülen kıymıklar beyaz ya da sarı akıntıya neden olabilir. Ayrıca kıymık gözün yakınında bir yerdeyse doktora görünmekte fayda var.

Şırınganın yanı sıra kıymığın üzerine bir parça yapışkan bant yerleştirip kaldırmak da işe yarayan yöntem olarak görülüyor. Kıymıklı bölgenin epsom tuzu ve ılık su karışımında bekletmek de faydalıdır.

Kıymık batan bölgeyi yağ ve sirkeye da batırabilirsiniz. yarım saat kadar sonra içerideki kıymık yukarı doğru çıkacaktır.

Kabartma tozu ve su karışımı da kıymıklı bölgeye sürülebilir. Bir bandajla kapatılan bölge 24 saat sonra cımbızla kolayca çıkartılabilir.

Bölgesel olarak batan kıymığı çıkardıktan sonra tahriş olan alanları iyileştirmek için bitkisel yağlar kullanabilirsiniz.