Almanya’dan Aydın’a babasına yardıma geliyor Almanya’dan Aydın’a babasına yardıma geliyor
Aile destek ödemeleri uzatıldı mı? Sorusu kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplarken, Aile Destek Programının devam edeceği açıklandı. “Peki Aile Destek Programı ne zamana kadar devam edecek? 2024 Ağustos ayı Aile Destek Ödemesi ne zaman hesaplara aktarılacak? Destek ödemeleri ne kadar?” tüm soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Aile Destek Programı, son olarak temmuz ayında hesaplara yatırılmasının ardından son buldu. Söz konusu ödemenin yeniden devam edip etmeyeceği merak konusu olurken, Erdoğan, Kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamayla, aile destek ödemeleriyle ilgili alınan yeni kararı açıklayarak Aile Destek Programının devam edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son yapılan Kabine Toplantısı sonrasında, Aile Destek Ödemeleri ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak değerlendirilerek, 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz” diyerek, aile destek ödemelerinin 2024 yılının sonuna kadar yatırılmaya devam edeceğini duyurdu.

2024 Ağustos ayı Aile Destek Ödemelerinin ayın 15’ne kadar hak sahibi vatandaşların hesaplarına tek tek aktarılması bekleniyor.

Aile Destek Programına başvuru yapan ve başvurusu onaylanan hak sahibi hanelere sağlanacak destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin dâhil olduğu gelir aralıklarına göre belirlenecektir. Bu durumda da aşağıdaki tabloda yer alan kişi başına düşen gelir tutarı baz alınarak söz konusu ödemeler yapılacaktır.

Kişi başına düşen aylık Gelir aralığına göre, aylık destek tutarı şu şekilde;

Kişi başına düşen aylık 450 TL ve altı olan ailelere 1.250 TL,

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı olan ailelere 1.100 TL,

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı olan ailelere 950 TL,

1372,30 TL üzeri ─ 5.667,37 TL’den az 850 TL