Borsa güne yükselişle başladı Borsa güne yükselişle başladı
Son dönemde artan araç kiralama dolandırıcılıkları, vatandaşları zor durumda bırakıyor. Bazı firmalar depozitoyu geri vermiyor, hasarlı araçları sağlam gibi gösterip ek ücret talep ediyor. Kurumsal olmayan firmalar üzerinden yapılan araç kiralamaları, tüketiciler için büyük risk oluşturuyor.

Sahte araç kiralama siteleri ve mahalle arası firmalar vatandaşları hedef alıyor. Aracı teslim alırken video çekmek, fotoğrafla belgelemek ve kurumsal firmaları tercih etmek bu dolandırıcılıklardan korunmanın en etkili yolu.

Son dönemde bazı araç kiralama şirketleri vatandaşı canından bezdirdi. Kimi firmalar depozitoyu geri vermiyor, kimileri ise önceki kazaları güncel hasarlar gibi göstererek, fahiş ücretler talep ediyor. Peki araç kiralarken nelere dikkat etmeli?

Depozito ücretini geri vermeyenler. Hasarlı aracı verip ek ücret talep edenler. Kredi kartından istenen bedelden fazla ücret tahsil edenler. Son dönemde vatandaşın başı araç kiralama firmaları ile dertte.

Aracınızı kiraladınız, hayal ettiğiniz tatile doğru yola çıkıyorsunuz ancak döndüğünüzde tüm o güzel tatil anılarınız kiraladığınız araç yüzünden suya düşebilir.

Sektör yetkilisi Soner Öztekin konuyla ilgili, “Bunlar kurumsal firmalarda yaşanmaz mahalle arası merdiven altı dediğimiz yerlerde yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Ve tüm bunları fırsata çeviren dolandırıcılar da vatandaşın en büyük kabusu.

“Şöyle bir şey var. Google’dan sponsorlu reklam veriyor dolandırıcılar, fiyatlar ucuz. Vatandaş görüyor yarı yarıya diyorlar ki, IBAN’a atın, biz size araba göndereceğiz ayağa kimse araba göndermez.”

Peki araç kiralama yaparken nelere dikkat etmeli?

“Araba kiralarken biz müşterilerimize diyoruz ki video çekin teslim alırken. Teslim alındıktan sonra bakılır varsa vardır, yoksa yoktur. Araç kiralarken mutlaka resmini çekmeliler.”