Sağlık için pedal çevirdiler Sağlık için pedal çevirdiler
Fenerbahçe, Fransa’da 2-1 kaybettiği maçın rövanşında Lille ile Kadıköy’de 1-1 berabere kaldı. Normal süresi 1-0 biten maçta, uzatmalarda yediği golle Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turunda veda eden Fener, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Kadıköy’de Lille ile 1-1 berabere kalarak elendi. 90+1’de Diakite’nin kendi kalesine attığı golle maçı uzattık, 118’de David’in penaltısıyla kahrolduk. Osayi ve Cenk ile iki kez direğe takıldık. Fenerbahçe yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Lille ile 1-1 berabere kalarak elendi, Avrupa Ligi’ne kaldı. 24. saniyede gol geliyordu, Mert Müldür ortaladı, Dzeko’nun kafa vuruşu az farkla auta gitti.

25’te Szymanski’nin sert şutunu kaleci Chevalier güçlükle çeldi. Aynı dakika içinde Mert Hakan’ın harika şutunu da kaleci çıkardı.

37’de Gudmundsson’un gollük pasında David’den önce Djiku ayak koydu, mutlak golü önledi. 38’de müsait durumda Maximin topu dışarı attı.

OSAYİ DİREĞE TAKILDI

54’te baskımız sonuç verdi, Dzeko kafayla İsmail’i gördü. İsmail’in şutu kalecide kaldı. 72’de Szymanski derinlemesine En Nesyri’yi gördü. Nesyri ayağından topu çok açtı.

74’te Maximin ortaladı, kimse dokunamadı. 82’de Oosterwolde uzun taç kullandı, Dzeko aşırttı, Osayi’nin şutu yan direkten döndü. 90’da Djiku’nun köşeye giden topunu kaleci çıkardı.

90+1’de Oosterwolde uzun taç atışı kullandı. Dzeko’nun kafa vuruşu, Diakite’ye çarparak ağlara gitti: 1-0. Bu gol maçı uzatmaya götürdü. 96’da Osayi’nin etkili ortasını savunma kornere attı.

Lille, VAR kararı ile penaltı kazandı. 118’de David penaltıdan skoru 1-1 yaptı. 120’de Cenk yakın mesafeden kafayı vurdu, top üst direkten döndü.

ELENMEYİ HAK ETMEDİK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, “Şampiyonlar Ligi’ni istiyorduk, kapısına kadar da geldik. Son anlarda verilen penaltının doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum” dedi. Portekizle teknik adam, Lille’in oyunu yavaşlatmak için elinden geleni yaptığını, hakemin de buna göz yumduğunu söyledi. Mourinho, “Futbolda bunlar var. Devler arenasında olmak isterdik. Oyuncularım iyi mücadele etti. Ellerinden geleni yaptı. Oosterwolde’ye verilen penaltıda oyuncunun dengesini kaybettiğini ve düştüğünü gördüm. Düşerken elini nasıl saklayacak?” diye konuştu.

ÇAĞLAR: BÖYLE OLMAMALIYDI

Çağlar Söyüncü, “Maçı uzatmaya götüren golü attıktan sonra kazanabilecek pozisyonları da bulduk. Rakip 10 kişi kalınca şansımız da arttı. Karambolde verilen bir penaltı ki bence adil değil Şampiyonlar Ligi’ne veda etmemize yetti” dedi.

BUNA PENALTI NASIL VERİLİR

Lille karşılaşmanın 115. dakikasında penaltı kazandı. Oosterwolde düşerken atılan şut elinden sekti, Çağlar’a çarpan topu uzaklaştırmıştık. VAR görüntüleri ile penaltı verildi. 118’de David golü attı, skoru 1-1 yaptı

PENALTI PLANLARI BOZDU

İlk 11’de maça başlayan Maximin yine çok çalışkandı. Bire birde rakibini rahat geçen Fransız oyuncu, “İlk maçta son dakikada yediğimiz golün faturası ağır oldu. Burada turu geçerdik ama son dakika penaltısı planları bozdu” dedi.

FERDİ SAKAT MI SATILDI MI?

Ferdi Kadıoğlu’nun arka adalesinde gerilme olduğu ve bu nedenle Lille maçı kadrosundan çıkarıldığı açıklandı. Ancak sakatlığı nedeniyle riske edilmeyen Ferdi için “35 milyon euroya satıldı” iddiaları da dün çok konuşuldu. Ferdi için Brighton veya Manchester United ile anlaşıldığı belirtiliyor.

ÜÇ FORVETLE RİSKLER ALINDI

Golün gecikmesiyle Jose Mourinho tüm riskleri aldı. 63’te orta sahadan Mert Hakan çıkarken, forvet En Nesyri oyuna girdi. 85’te Cenk Tosun oyuna alırken yine hücumdan oyuncu çıkmadı. Cenk, Tadic’in yerine oyuna girdi. Üç forvetle oynarken 90+1’de bulduğumuz golle de Portekizli hocanın planları tuttu.

ÇARPA ÇARPA MAÇI UZATTIK

Lille ilk maçta oyuncularımıza çarpan iki topla iki gol bulmuş ve maçı 2-1 kazanmıştı. Fransa’da golümüzü harika bir frikikten İrfan Can Kahveci atmıştı. Fenerbahçe rövanşta 90+1’de bu anlamda da rövanşı altı. Dzeko’nun aşırttığı top Diakite’ye çarparak gol oldu. Ve maç uzatmaya gitti.