Kuyucakspor 3 puanla başladı Kuyucakspor 3 puanla başladı
Lille ile 1-1 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Fenerbahçe’de teknik direktör Jose Mourinho, “Her veda yeni bir hedef belirler. Bu Avrupa Ligi’nde ve Türkiye’de şampiyonluktur” diyerek oyuncularına moral verdi.

Karşılaşma sonrasında, “Oyuncularımla gurur duyuyorum. Ne gerekiyorsa yaptılar” diyen Jose Mourinho, maç sonunda soyunma odasında da tüm oyuncuları heyecanlandıran bir konuşma yaptı. Mourinho, “Sizlerle gurur duyuyorum. Kısa süre oldu ama neler yapabileceğinizi biliyorum. Avrupa Ligi bize daha uygun, şampiyon olabiliriz, harika işler yapabiliriz. Ligde de şampiyon olacağız. Her veda yeni bir hedefi karşımıza çıkarır. Biz de buna hazırız” diye konuştu.

KUPALAR İÇİN BURADAYIZ

Canlı yayında Fred ve Ferdi’nin eksikliğine vurgu yapsa da Mourinho soyunma odasında oyuncularını tek tek tebrik ederek moral verdi. Portekizli çalıştırıcı, “Birbirimizi yeni yeni tanıyoruz. Sizdeki potansiyeli gördüm. Aramıza yeni katılan oyuncular uyum sağladığında, hazır olduğunda çok farklı ve tehlikeli bir takım olacağız.

Avrupa’da ve ligde yoğun maç trafiğini kaldıracak güçlü oyuncularsınız. Herkese şans gelecek. Takım olarak tam hazır değiliz. Ancak herkesin güçlü bir aidiyet duygusu olduğunu gördüm. Bu bizi zaferlere, kupalara taşıyacak” dedi.

HASRET 16 YILA ÇIKTI

Fransa’nın Lille ekibine elenen Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi hasreti 16 sezona çıktı. Bu büyük organizasyonunda en son 2008-2009 sezonunda yer alan sarı-lacivertli takım en büyük başarısını 2007-2008’de Zico yönetiminde çeyrek final ile yaşamıştı

ÜLKE PUANINDA GERİYE GİTTİK

Fenerbahçe’nin Lille’e elenmesiyle ülke puanında da geriye gittik. En yakın rakibimiz Çekya’nın ekibi Slavia Prag tur atlayınca aradaki fark da açıldı. Çekya 35.750 puan ile 9. sıradaki yerini sağlamlaştırırken, Türkiye 35.100 puanla 10. sırada kaldı.

En Nesyri, “Şampiyonlar Ligi’nde olmak isterdik ama olmadı. Artık Avrupa Ligi’ne ve Süper Lig’e odaklanacağız” diye konuştu.

Cenk Tosun, Fenerbahçe ile şampiyonluk yaşamanın en büyük dileklerinden biri olduğunu söyledi.

Lille maçında stoperde görev yapan Djiku’yu teknik direktör Mourinho bazı maçlarda orta sahada değerlendirmeyi düşünüyor.

TÜRKİYE DENEYİMİ YAŞAMIŞ OLDUM

İnanılmaz kurtarışlar yapan Lille kalecisi Lucas Chevalier’e maç sırasında yabancı cisim atılmıştı. Bir süre tedavi sonrası devam eden 22 yaşındaki kaleci, “Bana ilk kez yabancı madde atıldı. İyi isabet ettirdi. Tekrar atılması halinde maçın duracağını öğrendim. İkinciyi atsalardı aptal olduklarını gösterirdi. Sonuçta bir Türk maçı deneyimi yaşamış oldum” dedi.

TAKIM İZİNLİ FRED MESAİDE

Fred’in Lugano maçında sağ diz iç yan bağlarında hasar oluşmuştu. 4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan Brezilyalı oyuncunun tedavisi sürüyor. Takım dün izin yaparken Fred, Samandıra’da mesaiye devam etti. Fred’in Göztepe maçına yetişmeyeceği, sonraki haftadaki Rize maçının geniş kadrosunda yer bulabileceği öğrenildi.

MOURİNHO ACI ÇEKİYOR

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’nden elenmesi Avrupa basınında da geniş yer buldu. Basın özellikle Mourinho üzerinden değerlendirme yaparken Daily Mirror, “Mourinho, meşhur ‘eğer konuşursam’ repliğini tekrarladı” diye yazdı.

Mais Futebol, “Mourinho son dakikalarda acı çekiyor” ifadesini kullandı. Record, “Mourinho’nun Fenerbahçe’si uzatmalardaki soğuk duşla Avrupa Ligi’ne düştü” yorumu yaptı.

Kicker, “İlk acı yenilgi, dramatik veda”, AS, “Mou ilk hedeflerinden birinde başarısız oldu” diye yazdı. Daliy Mail ise Avrupa Ligi’ndeki yeni formata dikkat çekerek, “Mou, şimdi Manchester United ile karşı karşıya gelebilir” ifadesini kullandı.