Siyaset

Aydın AK Parti’de değişim umudu il kongresine kaldı: İşte il başkanlığı için adı geçen isimler

(AYDIN GAZETESİ/ÖZEL HABER) - Aydın AK Parti’de kongre süreci: Beklenen değişim gelmedi, umutsuzluk derinleşti

Kongre sürecinin devam ettiği Aydın AK Parti’de, ilçe teşkilatlarındaki beklenen değişim rüzgarı esmedi. Üst üste yaşanan genel ve yerel seçim hezimetlerinin ardından tabanda büyük bir değişim beklentisi vardı. Ancak yapılan değişikliklerin sınırlı kalması, zaten morali bozuk parti tabanında umutsuzluğu daha da artırdı.

Hayal kırıklığının hâkim olduğu teşkilatlarda gözler, kongrelerin tamamlanmasının ardından yapılacak il kongresine çevrildi. Ancak görev almak isteyen isimlerin azlığı ve yeni yüzler bulma konusundaki sıkıntılar, ilçe teşkilatlarındaki değişimin önünü tıkadı. Yönetimsel başarısızlıklar ve bireysel siyasi hesaplar nedeniyle parti içi çekişmeler arttı. Gökhan Ökten’in görevden alınacağı söylentileri konuşulurken, onun yerine kimin il başkanı olacağı parti kulislerinde merak konusu oldu.

Gökhan Ökten’in Performansı Tepki Çekti

Ökten, hem milletvekilleri hem MKYK üyesi Umut Tuncer hem de kendisinin atanmasında etkili olan Mustafa Savaş ve ekibiyle arasında yaşanan gerilimle parti içinde eleştirilerin hedefi oldu. Özellikle yerel seçimlerde teşkilatları rölantide çalıştırması ve hakkında ortaya atılan ticari ve mali iddialar, Ökten’i zor durumda bıraktı. Parti içi huzursuzluk tırmanırken, kulislerde Ökten’in yerine atanacak yeni isimler gündemde daha sık anılmaya başlandı.

Değişim Beklentisi İl Kongresine Kaldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in yakından takip ettiği illerden biri olan Aydın’da, parti tabanından kurucu üyelere kadar geniş bir kesim köklü değişim talep ediyor. Beklentiler, değişimin öncelikle il başkanlığı ve yönetim kadrosunda başlayarak tüm teşkilatlara yayılması yönünde. Ancak mevcut yönetimin sorunları çözememesi, parti içindeki krizleri daha da derinleştiriyor.

Aydın AK Parti’de İl Başkanlığı İçin Konuşulan İsimler

Aydın kulislerinde il başkanlığı için güçlü isimler konuşulmaya başladı:

Partinin kurucularından ve üç dönem milletvekilliği yapmış Mehmet Erdem

24. dönem milletvekili Ali Gültekin Kılınç

Önceki dönem milletvekili Rıza Posacı

MKYK Üyesi Doç. Dr. Umut Tuncer

Eski Kadın Kolları İl Başkanı Duygu Göğde

Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk

Eski İl Yöneticisi Mimar Mehmet Arkun

Önceki yönetimlerde il başkan yardımcılığı yapmış Avukat Mehmet Aydemir

Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve iş insanı Ramazan Subaşı

İş insanları Engin Meriç ve Cumali Uçar

Nazilli eski Belediye Başkanı Esat Ergüler

Teşkilatlarda büyük bir beklenti var: İl kongresinde atanacak yeni yönetimle birlikte birlik ve beraberliğin yeniden inşa edilmesi. Aksi takdirde mevcut yönetimle yola devam edilmesinin, parti içindeki krizleri derinleştireceği ve AK Parti’nin Aydın’da daha büyük bir çözülme yaşayacağı öngörülüyor.

(Haber: Hasan KADİFE)