Geçtiğimiz yıl 950 lira olan ücretler bu yıl 1250 liraya yükseldi. Hem Ege’de hem de pamuk üretiminde önemli yere sahip Güneydoğu ve Çukurova’da fiyatların çok daha düşük olduğu öğrenildi. Zaten fahiş olan fiyatların Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’nun baskı ve telkinleriyle yükseltildiği öne sürülüyor. En yüksek fiyatın Aydın’da olduğunu söyleyen çiftçiler tepkili.

Türkiye’nin önemli tarım kentlerinden biri olan Aydın’da pamuk toplama ücretleri uçuşa geçti. Zaten fahiş olan fiyatlara yeniden zam yapılarak 1250 liraya yükseltildi. Hem Ege’de hem de pamuk üretiminde önemli yere sahip Güneydoğu ve Çukurova’da fiyatların çok daha düşük olduğu öğrenildi.

Aydın’daki fiyatların yükselişine tepki gösteren üreticiler, fiyatların zaten fahiş olduğunu belirterek yeniden düzenleme talebinde bulundu. Aydınlı çiftçiler, Aydın’daki fiyatların Türkiye’nin en yüksek toplama fiyatı olduğunu söyledi. 

İlçeler arasında en yüksek Efeler’de

Söke’de çırçır fabrikaları denetlendi Söke’de çırçır fabrikaları denetlendi

Pamuk toplama fiyatlarında en yüksek fiyat ise Efeler’de. Diğer ilçelere göre Efeler’deki fiyatın yüksek olmasını sorgulayan çiftçiler, diğer ilçelerde aynı işin neden daha az bedelle yapıldığını sordu. Koçarlı, Söke, Çine’ye göre toplama işinin daha yüksek fiyatla yapıldığı Efeler’de, fiyatların yüksek olmasında Kendirlioğlu hakkındaki iddiaların etkili olup olmadığı merak ediliyor. 

Gözler Kendirlioğlu’nda

Öte yandan, fiyatların yükselmesine Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu’nun telkin ve baskılarının neden olduğu öne sürüldü. Yaşananların ardından, Kendirlioğlu’nun firmalarla bağlantısı ve ilişkisi sorgulanıyor.