TEKNOFEST 2024 Adana ziyaretçi kayıtları başladı! TEKNOFEST 2024 Adana ziyaretçi kayıtları başladı!
İnsan sağlığına faydalarıyla bilinen nohutun suyu da bağırsaklara iyi geliyor. Son günlerde artan ishal problemini bir günde kestiği söylenen nohut suyu bakteri artışına dur diyebilir.

Beslenme düzenine sağlıklı bir destek sağlayan nohutun suyunu deneyenler bunu doğal bir ilaç olduğunu düşünüyor. Bağırsaklardaki zararlı bakterilerden kurtaran nohut formülünü araştırdık.

Nohutun içerisindeki besin maddeleri insanın günlük B5 ihtiyacının yüzden 52'sini sağlar. Folat, E vitamini ve K vitamini dahil olmak üzere birçok ihtiyacı karşılayabilir. Demir, fosfor, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve çinko açısından zengindir.

Nohutu ıslatanlar, çoğu kez suyunu da döker. Ancak nohut suyunun insan sağlığına faydaları vardır. İşte lavaboya nohut suyunu dökmemeniz için nedenler...

Bağışıklık sistemini destekleme konusunda etkilidir. İçerdiği bol miktarda vitamin ve mineral vücudun savunma mekanizmasını destekler.

Sindirim sistemine de faydası vardır. Mide rahatsızlıklarını giderir. Bağırsaklardaki bakteri artışını durdurur.

Böbreklerin sağlıklı çalışmasına yardımcı olması, idrar söktürücü özelliğini de beraberinde getirir. Bu da vücutta toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Genellikle çöpe atılan nohut suyu, düşük kalorili olması ve tok tutma özelliği sayesinde diyet yapanların tercih ettiği bir içecektir. Düzenli tüketildiğinde ise kalp krizi riskini azaltabilir.

Ciltteki lekelerin ve aknelerin tedavisinde de son yıllarda nohut suyunun iyi gelebileceğine dair araştırmalar vardır. Gözaltı morlukları ve şişliklerine de iyi geldiği söyleniyor.