Aydın'da sağlık ordusuna yeni katılan doktorlara uyum eğitimi verildi Aydın'da sağlık ordusuna yeni katılan doktorlara uyum eğitimi verildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A ile ilgili müjdeyi verdi. Yerli ve milli kaynaklarla yapılan Türksat 6A’nın antenleri açıldı. Bakan Uraloğlu’nun sosyal medya üzerinden paylaştığı bilgiler arasında uydunun test sürecine başladığı da yer alıyor. İşte tüm detaylar…

BAKAN URALOĞLU’NDAN MÜJDELİ PAYLAŞIM!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusu ile ilgili bilgilendirmede bulundu. Bakan, "50 derece doğu yörüngesine yerleşen Türksat 6A, ilk kez antenlerini açtı ve test sürecine başladı. Sıradaki hedef, kendi yörüngesi olan 42 derece doğu yörüngesi. Uzay vatanda Türk'ün imzası yankılanıyor." ifadeleriyle vatandaşları bilgilendirdi.

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN İMZASINI TAŞIYOR

Yüzde 80’nin üzerinde yerlilik oranına sahip olan Türksat 6A, Ankara’da bulunan TUSAŞ’taki Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde üretildi. Uydu, Türk mühendislerin çalışmaları sonucunda yapıldı.  

UYDU SAYISI 9’A YÜKSELDİ

Türkiye’nin yerli ve milli kaynaklarıyla yapılan haberleşme uydusu Türksat 6A, uzaya gönderildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından uzayda bulunan aktif uydu sayısı 9’a yükseldi. Türksat 6A’nın gönderilmesinden önce 5 adedi haberleşme ve 3’ü gözlem olmak üzere aktif kullanılan 8 uydusu mevcuttu.

PROJEDEKİ YÜRÜTÜCÜ KURUMLAR

Türksat 6A Projesi'nin tamamlanmasında ASELSAN, TUSAŞ, CTECH, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Türksat müşteri ve TÜBİTAK UZAY proje yöneticisi firmaları ise proje yürütücüsü kurumlar olarak yer alıyor.

TÜRKSAT’IN KAPSAMA ALANI GENİŞLEYECEK

Türksat 6A, Dünya’dan 35 bin 786 kilometre uzaklığa konumlanacak. Uydu, 20 adet Ku Band aktarıcısı ile hizmet verecek. Türksat’ın hizmet verdiği kapsama alanı genişleyecek. Bu alanda Malezya, Hindistan, Endonezya ve Tayland bulunacak.

DÜNYA NÜFUSUNUN YÜZDE 65’İNE ULAŞILACAK

Türkiye’nin yerli ve milli uydusu olan Türksat 6A’nın faaliyete geçmesiyle beraber dünya nüfusunun yüzde 65’ine ulaşılacak. Türkiye tarafından uzaya gönderilen uydular, 3,5 milyar insana ulaşıyordu. Yaşanan bu gelişmenin ardından bu oran 5 milyarın üzerine çıkacak.