Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı Hayatını kaybeden Kore Gazisi Tetik son yolculuğuna uğurlandı
Bakan Yumaklı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen ‘2’nci Ulusal Su Kurulu Toplantısı’nda konuştu. Yumaklı, küresel iklim değişikliği ve su kaynaklarının tehdit altında olduğuna dikkat çekti. Dünya genelinde 80 ülkenin su sıkıntısı çektiğini ve 844 milyon kişinin içme suyu hizmetine erişim sağlayamadığını belirtti.

Yumaklı, "Suda sıfır kayıp" ilkesini benimseyerek, su kaynaklarını koruma ve yönetme konusunda kapsamlı bir strateji izlediklerini vurguladı. Su Verimliliği Seferberliği çerçevesinde yapılan çalışmalar ve "Su Verimliliği Strateji Belgesi" ile belirlenen hedefler şu şekilde:

Yumaklı, yapay zeka destekli sulama otomasyonları ile suyun daha verimli kullanılmasını sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Altyapı çalışmalarıyla birlikte "Havza ölçekli yönetim" yaklaşımını benimsediklerini belirtti. Ayrıca, Taşkın Tahmini ve Erken Uyarı Sistemi (TATUS)’nun geliştirilmesi ve 2028 yılında tüm ülkeye yayılması hedefleniyor.

Bakan Yumaklı, Su Kanunu ve Taşkın Kanunu taslaklarının yasalaşmasıyla birlikte, su kaynaklarının bütüncül bir yaklaşımla yönetilmesi için önemli adımlar atılacağını duyurdu. Finansal kaynakların ve insan gücünün optimizasyonu ile su yönetimi daha etkin hale getirilecek.

Bu kapsamlı hedefler ve stratejiler, Türkiye’nin su yönetiminde geleceğe yönelik büyük değişiklikler ve iyileştirmeler sağlamayı amaçlıyor.