Genç sporcular ‘Amatör Spor Haftası'nda buluştu Genç sporcular ‘Amatör Spor Haftası'nda buluştu
Sene içerisinde ihracatçılara bir yılda yurt dışında 5 fuara katılma desteği verdiklerini aktaran Bolat, “IFCO da dahil bütün uluslararası fuarlarda ihracatçılarımızın başarılı olması için bütçe imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz.” Dedi.

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini belirten Ticaret Bakanı Bolat, geçen yılı ihracatta 255,4 milyar dolar mal, 101,2 milyar dolar hizmet ihracatıyla kapattıklarını, dış ticaret açığını 110 milyar dolardan 106 milyar dolara düşürdüklerini anımsatarak şu bilgileri aktardı;

İhracatçıların her zaman yanında olduklarını belirten Bolat, “Size ayırdığımız bütçeyi daha da artırmak adına Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığından ek 5 milyar liraya civarında bir bütçe desteği daha talep ettik. Onu da alınca sizlere daha çok ihracat destekleri sunacağız” Diyerek, İhracatçılara 5 milyar liralık ek destek sinyallerini verdi.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından ve Türk moda endüstrisinin küresel ölçekteki prestij organizasyonu olan fuarın açılışında konuşma yapan Ticaret Bakanı Bolat, Türkiye’nin kaliteli ve aynı zamanda da geniş ürün yelpazesiyle esnek ve hızlı üretim kapasitesinin, rekabet avantajı sağlayarak küresel pazarda kendisini öne çıkardığına dikkat çekerek, yatırım, üretim, istihdam ve ihracatta hedeflerine emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

Bolat, geçen yıl Türkiye’nin 1 trilyon 118 milyar dolarlık milli gelire ulaştığını ve kişi başına düşen milli gelirin 13 bin 110 dolara yükseldiğini anımsatarak, bu yıl da göstergeler olumlu ilerlediğini dile getirdi.

Ticaret Bakanı Bolat, “ilk çeyrek itibarıyla milli gelirimizin toplamının 1 trilyon 159 milyar dolara yükseldiğini” belirterek, yüzde 5,7 büyüme oranıyla Türkiye’nin dünya çapında önde gelen ülkelerden olduğunu vurguladı. Bu büyümenin, 1,6’sını ise ihracatçılardan sağladığını belirtti.

ihracat hedeflerine giden yolda Bakanlık olarak tüm bütçe, teşkilat ve mevzuat ile ihracatçıların yanında olacaklarını dile getiren Bolat, konuşmasında, Ticaret Bakanlığının kısa süre önce açıkladığı ve “Responsible® Programı” olarak uygulanacak olan Yeşil Mutabakata Uyum Projesi Desteği ile ilgili açıklama yaparak, ihracatçılardan bu destekten faydalanmaları gerektiğini ifade etti.