Siyaset

Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari: Mizanseni hazır yeni kumpasın oyuncuları beli oldu

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman’ın Fen İşleri şantiyesinde işçilerle yaptığı toplantıda sarf ettiği sözler ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Ömer Günel başkanlığındaki Kuşadası Belediyesi, Türkiye’ye örnek sosyal belediyecilik başarılarına imza atmaya devam edecek, canla başla çalışan mesai arkadaşlarımızla bu zor günleri de birliktelik içinde en kısa zamanda atlatacaktır” diyen Başkan Yardımcısı Seyfi Seyhan Suvari’nin açıklaması şöyle:  

“Salı günü sabah saatlerinde Belediyemiz ile sözleşmeli sendika başkanı, hiç bir belediye yetkilisine hiç bir belediye temsilcisine haber vermeden Fen işleri şantiyesinde işçileri toplayarak provakatif bir toplantı düzenlemiştir. Yaptığı toplantıyı da kayıt altına aldırmıştır. Söylemleri ile çalışanlarımızı Başkanımız Ömer Günel’e karşı kışkırtmıştır. Her ne kadar toplantıyı masum göstermeye çalışsa da önceden hazırlanan ve imzaya için dağıtılan evraklar provakatif toplantının nasıl hazırlandığının bir kanıtıdır.

Son aylarda gecikmeli olarak ödenen işçi maaşları ile ilgili olarak böylesine provakatif bir mizansen hazırlayan sendika başkanının ağzından ülkeyi ekonomik yangın alanına çeviren iktidara karşı tek bir cümle çıkmamıştır. Tek bir eleştirisi olmamıştır.

Kendisine sormak istiyoruz. Sen uzayda mı yaşıyorsun? Bugün Cumhuriyet Halk Partili belediyelere karşı yürütülen ekonomik baskılardan habersiz misin? Yerel seçimler öncesinde maaşların her ay tıkır tıkır, gününden önce ödendiğini ne çabuk unuttun.  Yerel seçimler sonrası aleni bir şekilde belediyelerimize uygulanan ekonomik kıskaçlardan bilgin hiç mi yok?

Unutma “GÜNEŞ ÇARIĞI ÇARIK AYAĞI SIKAR”

Belediyemiz halkımızdan toplanan milli gelir olan vergilerden  alması gereken payı alamıyorken, üstüne bir de gelirlerine icra ve haciz işlemleri ile blokaj konmaya çalışılırken ve sen bir işçi sendikası  olarak tüm bunlardan haberdar iken, yaptığın bu mizansenler karşısından tek bir soru geliyor aklıma? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Sen kime hizmet ediyorsun? Kimlerin havuzuna su taşıyorsun?

Sen kimin yada kimlerin talimatı, aklı ile böyle bir toplantı organize edip bu şehrin belediye başkanına karşı sinkaflı küfürler edilmesine ortam yaratıyorsun? Çok değil 2 ay önce sendikal sözleşme sürecinde ekibin ile birlikte Başkanın makamında destek talep eden, kapısında bekleyen, bir kare fotoğraf için neredeyse yalvaran sen değil miydin? Ne değişti de kimsenin bilgisi olmadan işçileri toplayıp provakasyon yapıyorsun?

NEREDE SENDİKANIN İŞÇİYE DESTEĞİ

İşçinin bu kadar yanında isen sendika olarak neden bir ay dahi olsa işçine nefes olacak bir dayanışma paketi hazırlayıp sunmuyorsun? Sendika başkanı olarak sen hangi görevini yerine getirdin? Siyaset üzerinden oturduğun makamın hakkını ne zaman vereceksin? Bugün sadece belediyelerde mi ödemelerde gecikme var? Bir türlü ağzına alamadığın konuları hatırlatalım. Ekonomisi çökertilen ülkemizde öğretmen ödenekleri ödenmiyor. Vatandaşın bankaya borçlanma yöntemi olan kredi kartları üzerinden vergi alınmak isteniyor. Hayat pahalılığı ve enflasyon milyonlarca insanı eziyor. Temsil ettiğin işçilerin asgari ücreti, yaşamak için bile yeterli olmuyor. Sen bu konularla ilgili bir sendika başkanı olarak neden tek bir cümle etme cesareti gösteremiyorsun. Önce bunu açıkla, sonra Kuşadası Belediyesi’ni ve başkanını konuş.      

YANCILAR SİZE BURADAN DA EKMEK ÇIKMAZ HALK SİZE CEVABINI SANDIKTA VERDİ

Bir de bu durumdan siyasi olarak kendince faydalanmak isteyenler var. Sendika başkanının mizansenli tiyatral toplantısının video kayıtlarını alıp sağda solda yayınlatanlar var. Trol ve sahte hesaplardan kendince algı yaratarak bu siyasi kumpası köpürtmeye çalışanlar var.  Sizin bu İYİ niyetli eylemlerinizin Kuşadası kamuoyunda bir değeri olmadığını sandıkta gördünüz.  Nereden çıktığı belli olan bu provakasyon karşısında sessiz kalmayacağız. Hukuksal ve siyasal mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Size ve temsil ettiğiniz köhnemiş anlayışa karşı Kuşadası halkının hizmet alma hakkını her zaman savunacak ve onların yanında olacağız.

Ömer Günel başkanlığındaki Kuşadası Belediyesi, Türkiye’ye örnek sosyal belediyecilik başarılarına, imza atmaya devam edecek, canla başla çalışan mesai arkadaşlarımızla bu zor günleri de birliktelik içinde en kısa zamanda atlatacaktır.

Kimsenin bundan şüphesi olmasın.

Biz hizmet üretmeye devam edeceğiz. Asla böylesine çirkin siyasi ve ekonomik kumpaslara yenilmeyeceğiz.”