CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda Aydın’da Nazilli’nin Yellice Mahallesi’ne yapılmak istenen feldispat maden ocağına ilişkin konuştu. CHP’li Bülbül, feldispattan çıkan tozun kanser, guatr ve deri hastalıklarına neden olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Memleketim Aydın’da yeni bir yıkım projesi için ÇED süreci başlatıldı  JES, RES, HES ve maden ocakları ile delik deşik edilen Aydın’da Nazilli Yellice Mahallesi’ne feldispat maden ocağı açılmak isteniyor. Feldispat maden ocağı demek feldispat tozu demektir. Akciğer, kanser, guatr ve deri hastalıklarına davet çıkarmak demektir.

“ÇEVRE DÜŞMANI AKP”

Başkan Ömer Günel ‘Kadın Belediye Başkan Yardımcısı’ sözünü tuttu Başkan Ömer Günel ‘Kadın Belediye Başkan Yardımcısı’ sözünü tuttu

Çevre düşmanı AKP vermiş olduğu ruhsatlarla Aydın’da hem işçilerin hem de halkın sağlığını tehdit etmektedir. Aydın’ın inciriyle, zeytinyağıyla, kestanesiyle, çileğiyle, turizmiyle anılmasını istiyoruz. Aydın’ın delik deşik edilmesine, halkının hastalıkla boğuşmasına, tarım alanlarının yok edilmesine göz yummayacağız.”