Beslediği köpek hırsız çıktı Beslediği köpek hırsız çıktı
Deniz Yatırım, BIMAS-BİM Birleşik Mağazalar için hedef fiyatını 661,00 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

Rapordaki detaylar şu şekilde:

"Parasal sıkılaşmadan en az etkilenen sektörlerden olması, fiyatlarda yaşanan yükselişin yavaşlasa da devam etmesi, mağaza trafiğinin nispeten seyrini koruması, öz markalı ürünlere var olan talep ve online kanallara olan ilginin devam etmesi nedenleriyle, perakende sektörü şirketlerini seçici olmak kaydıyla beğenmeye devam ediyoruz.

Henüz ikinci çeyrek finansalları açıklanmayan BİM Birleşik Mağazalar (BIMAS TI) için 12-aylık hedef fiyatımız 661,00 TL, önerimiz AL yönündedir. Beklentilerini güncelleyen Migros Ticaret (MGROS TI) için 12-aylık hedef fiyatımızı 713,20 TL’den 774,90 TL’ye yükseltiyoruz, önerimizi ise AL şeklinde devam ettiriyoruz. Beklentilerin altında gelen ikinci çeyrek sonuçlarının ardından Şirket’in yıl sonu beklentilerinde de aşağı yönlü revize olması sonucunda Şok Marketler (SOKM TI) için 12-aylık hedef fiyatımızı 109,57 TL’den 77,60 TL’ye güncelliyoruz, ayrıca, AL önerimizi TUT’a çekiyoruz.

Hatırlatmak gerekirse, bilanço sonrası paylaştığımız finansalları değerlendirmeye yönelik notumuzda Gözden Geçiriliyor (G.G.) şeklindeki pozisyonumuzu bildirmiştik. Şirketlerin açıklayacağı finansal sonuçlara ek olarak makroekonomik göstergelere ilişkin beklentilerimizdeki olası değişikliklerin 12-aylık hedef fiyat ve önerilerimizi gözden geçirme noktasında etkili olacağını belirtmek isteriz.

TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi Ağustos ayında yıllık bazda %51,97 artış gösterdi. Gıda ve alkolsüz içecekler grubu aynı dönemde bir önceki yılın aynı ayına göre %44,88 ile TÜFE’nin gerisine düştü. TÜFE ile gıda enflasyonu arasındaki makas da yıllık bazda açıldı. Market ve alışveriş merkezi banka & kredi kartı işlem adedi ve tutar verilerini incelediğimizde, bir önceki çeyreğe kıyasla işlem adetlerinde -trafiği ölçmek için gösterge olarak düşünülebilir- %10,4 artış görülürken, tutar bazında ise %19,5 artışın yaşandığı görüldü. Verilerin bir önceki çeyreğe göre güçlü gelmesinde iki yoğun tatil döneminin ikinci çeyreğe denk gelmesi ve kısmi yaz sezonu etkisi bulunmaktadır.

Yılın ilk yarısındaki sonuçlar çerçevesinde, MGROS ve SOKM yıl sonu beklentilerinde güncellemeye gitti. Buna göre, Migros daha pozitif bir seyir beklemekle birlikte, finansal detaylarda hissenin fiyatlandırmasını etkileyebilecek olan vadeli alımlar kalemi riski bulunmaktadır. Şok Marketler’in yıl sonu beklentilerinde ise büyüme ve sermaye harcamaları sabit tutulurken, FAVÖK marjında 2 puanlık geri çekilme yapıldı. Hali hazırda güçlü nakit yaratsa da marjdaki daralmanın yatırımcı algısı üzerinde baskı unsuru olarak öne çıkması olasıdır.

2024 Strateji Raporu’muzda, perakende sektörünü yıl içerisinde öne çıkacak sektörlerden biri olarak değerlendirmiştik. Sonrasında ise pazar payı yüksek olan büyük perakende mağazaların rekabetçi fiyatlarla ve indirim market özellikleriyle fark yaratmaya devam edeceği şeklindeki öngörümüzle seçiciliğe vurgu yapmıştık. Dolayısıyla, ölçek gücüyle Bim Birleşik Mağazalar’ının ve rekabetçi yapısıyla Migros’un daha fazla öne çıkmaya devam edeceğini düşünüyoruz."

Raporun tamamına ulaşmak için tıklayın...