Aydın İl Tarım’dan üreticilere ‘ilaçlama’ çağrısı Aydın İl Tarım’dan üreticilere ‘ilaçlama’ çağrısı
Genelde deniz ürünleri ve kırmızı et seçeneklerinin birbirinden ayrı tabaklarda olmasına alışığız. Ama ıstakozla fileminyonu birleştiren Amerika klasiği ‘surf&turf’ artık ülkemizde de bilinen hayli popüler lezzetlerden.

Bu ikili, ilk kez 60’larda Amerika’nın batı kıyısında bir restoranda birlikte servis edildikten sonra hızla meşhur olup her yere yayılmış. ‘Surf’ kelimesi deniz ve okyanusu, ‘turf’ ise hayvanların beslenip yetiştiği toprağı simgelediği için ikisinin kolay söylenişi olarak bu ismi almış. Amacı basit; iki pahalı ve doyurucu ürünü kolayca birleştirerek hem göze hem mideye hitap eden, sipariş edenlerin kendini şımartabileceği bir tabak sunmak.Metro Chef soğuk su karidesi deniz ürünlerini sevenler için.

Bizde ‘surf&turf’ü özellikle yazlık yerlerin menülerinde görmek mümkün. Klasiği dışında farklı et ve deniz ürünleri kullanılarak da çeşitlendiriliyor. Sandviç ve burger versiyonlarındaysa daha çok karides ve köfte tercih ediliyor. Şef Buse Doğrular Dövenci de bu hafta bizim için evde kolaylıkla hazırlanacak bu burger versiyonu hazırladı. Şefin kullandığı dana burger köftesi, su karidesi, ton balığı, tost peyniri ve chipotelle sos gibi tüm malzemeler Metro Market raflarında kolaylıkla bulabileceğimiz Metro markalarından. Şefin tavsiyesiyse tarifi Balıkesir’in coğrafi işaretli Kapıdağ mor soğanıyla lezzetlendirmek...Metro Chef’in hamburger ekmeği