Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’tan Aydın ziyareti Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş’tan Aydın ziyareti
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü satıcılı bir seyirle geçirdi. Endeks, güne düşüşle başlamasının ardından gün boyu devam eden satışlarla 9.730 puan seviyesine kadar geriledi. ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole Sempozyumu’nda yaptığı konuşma sırasında piyasalarda görülen genel bir yükselişle toparlanma girişiminde bulunan BIST 100, en düşük seviyesinden gelen alımlarla 9.840 puana kadar yükseldi. Ancak kapanışa doğru gelen satışlarla yeniden gerileyerek %2,55 oranında değer kaybıyla 9.668,10 puan seviyesinde günü tamamladı. İşlem hacmi ise kapanışa yakın 65 milyar TL seviyesinde, oldukça düşük kaldı.

Borsa İstanbul’da günün son saatleri itibarıyla ulaştırma sektörü haricinde artıda kalan bir sektör bulunmazken, sigorta, holding ve metal eşya sektörleri en fazla değer kaybedenler arasında yer aldı. Bankacılık sektörü de %2,90 düşüşle endeksi aşağı çeken önemli sektörlerden biri oldu.

BIST 100’de Günün Kazanan ve Kaybeden Hisseleri

BIST 100 endeksinde bugün en çok değer kazanan hisseler şunlar oldu:

Çimsa (CIMSA)Yeşil Yapı Endüstrisi (YEOTK)Kayseri Şeker (KAYSE)Türk Hava Yolları (THYAO)Anadolu Efes (AEFES)

Günün en çok değer kaybeden hisseleri ise şöyle sıralandı:

Vestel (VESTL)Doğan Holding (DOHOL)Koza Altın (KOZAA)Gübre Fabrikaları (GUBRF)Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB)Borsa İstanbul genelinde ise QNB Finansleasing (QNBFL), RTA Laboratuvarları (RTALB), Tokat Çimento (TCKRC) ve Gündoğdu Enerji (GUNDG) tavan fiyatına ulaşarak en çok kazandıran hisseler arasında yer aldı. Öte yandan, Megap (MEGAP), Senkron Güvenlik (SNKRN) ve Marka Yatırım Holding (MARKA) ise günün en çok kaybettiren hisseleri arasında bulundu.

Küresel Piyasalardaki Durum

Küresel piyasalara baktığımızda, Asya endeksleri haftayı genel olarak pozitif bir seyirle tamamlarken, Avrupa endeksleri de kapanışa doğru yükselişini sürdürdü. ABD endeksleri, Powell’ın konuşmasıyla birlikte güne pozitif başladıktan sonra yükselişini devam ettirdi. Bu gelişmeler ışığında, BIST 100 endeksinin küresel piyasalardan negatif ayrışmaya devam ettiği gözlemleniyor.

Kaynak: Investing